Ce au in comun Nastase, Nicolai, Melescanu, Anastase si Voinescu?

Ultima actualizare: 03-05-2012 07:53
Roberta Anastase, Teodor Melescanu, Adrian Nastase si Norica Nicolai

De-a lungul timpului, in Parlamentul Romaniei au existat mai multe cazuri de senatori si deputati care au fost acuzati de tot felul de nereguli. Pana acum, niciunul nu a fost sanctionat in vreun fel, chiar daca au existat si inregistrari video.

Roberta Anastase este ultima dintr-o serie de parlamentari reclamati pentru nereguli la vot si care au primit neinceperea urmarii penale (NUP). Parchetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale fata de presedinta Camerei Deputatilor, dar si fata de secretarul Camerei, Sever Voinescu Cotoi, deoarece "nu a fost comisa o fapta prevazuta de legea penala".

Norica Nicolai si Teodor Melescanu - In aprilie 2006, o tanara a fost surprinsa in Parlament de catre operatorii TV in timp ce folosea cartela de vot a lui Teodor Melescanu. Tanara, Anca Hodos, a intrat in sala plenului insotind-o pe Norica Nicolai si s-a asezat in banca alaturi de aceasta, pe locul care era rezervat senatorului liberal Serban Stratila.

In timpul votului la o initiativa legislativa, ea a fost vazuta si filmata, folosind aparatul de vot al lui Serban Stratila. Cartela i-a fost predata senatorului Teodor Melescanu de catre Anca Hodos, care a observat faptul ca a fost filmata.

Anca Hodos era consilier juridic la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, iar in ziua sedintei din 26 aprilie 2006 era invoita oficial, invocand motive personale, insa se afla la Senat la invitatia senatorului PNL Norica Nicolai. Dupa incident, Nicolai a afirmat ca tanara este o nepoata si o prietena foarte buna.

Adrian Nastase - In cazul fostului premier, plangerea s-a referit la faptul ca, in august 2005, a refuzat propunerea lui Crin Antonescu de a da curs organizarii unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor.

Si in cazul Nastase, si in cazul Melescanu-Nicolai, Parchetul ICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale.

In cazul parlamentarilor Norica Nicolai, Teodor Melescanu si Serban Stratila, dar si a Ancai Hodos s-a dispus NUP, intrucat fapta nu exista (articolul 10, litera a, Cpp).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO