Ger si zapada in tara. Cum va fi vremea pana joi

Dată publicare: 07-03-2011 05:41
Dată actualizare: 26-08-2012 15:41


Ger si zapada in tara. Cum va fi vremea pana joi...
Ger si zapada in tara. Cum va fi vremea pana joi...

UPDATE: O iarna aspra se desparte cu greu de Romania si ne mai trimite niste nameti, unele drumuri blocate si cateva santuri pline de masini derapate.

In zona de munte, dar si in judetul Arges, de pilda, soferii au regretat clipa in care au decis sa renunte la echipamentele pentru sezonul rece. Sobele au ars, mai ceva ca de Boboteaza, la Joseni, Miercurea Ciuc si Toplita. Minima a fost de -18 grade.

Noaptea trecuta a fost ca una de Gerar pe Valea Prahovei, unde a nins fara oprire timp de trei ore si mai multe tiruri au ramas blocate pe DN 73.

Cu gandul ca primavara nu poate fi prea departe, cei mai multi dintre soferii porniti la drum nu aveau masinile echipate pentru iarna. Si asta le-a adus numai necazuri. Spre disperarea celor aflati la volan, din cauza zapezii abia s-a circulat duminica noapte pe Drumul National 1 si pe soselele ce leaga Rasnovul de Predeal si Sinaia de Targoviste.

Nici echipajele de la deszapezire nu au facut fata - vantul a suflat cu putere si zapada s-a depus instantaneu in urma lor.

Luni dimineata, zapada acoperea multe gospodarii si in judetul Arges. Masinile au fost curatate cu greu, iar unii satenii si-au croit drum prin nameti.

Tocmai cand speram sa plece, zapezile si gerul ne-au aratat ca, in ciuda calendarului, suntem de fapt in plina iarna. Au fost -17 Miercurea Ciuc, -16 la Toplita, -12 la Suceava si -9 la Botosani.

Ce spun meteorologii

Meteorologii nu au vesti bune nici pentru zilele viitoare, asta pentru ca vom avea parte de nopti geroase pana joi, cand primavara va da timid primele semne, cu temperaturile de 10 grade Celsius.

Atmosfera va fi inchisa in regiunile extracarpatice, in timp ce in celelalte zone se anunta innorari temporare. Va ninge in Oltenia, local in Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si izolat in rest. Vantul va mai avea intensificari, indeosebi in est si sud-est, iar la munte va continua sa viscoleasca zapada. Temperaturile maxime, in scadere fata de ieri, se vor situa intre -4 si 5 grade.

Marti, asteptam o dimineata geroasa in nord si centru, vreme rece peste zi. In sud-est vantul ramane activ si va mai fulgui, in rest zarim soarele.

Miercuri, frigul persista si mai apar ceva ninsori slabe tot in sud-estul tarii.

Pentru joi se anunta o usoara incalzire, conditii de lapovita in Dobrogea - vreme frumoasa in rest. Maximele urca pana la 9 grade.

Tags: meteo, ninsori, viscol,


VIDEO PROTVPLUS.RO