Vezi prognoza meteo pe continent si in tara

×
Codul embed a fost copiat

Pe continent, precipitatiile vor cadea indeosebi in tinuturile estice si in Arhipelagul Britanic si vor fi mai frecvente in cursul dupa-amiezelor si la inceputul noptilor. La noi temperaturile vor creste usor, mai ales in regiunile sudice.

In Europa, vin ploi temporare si pe spatii restranse.

Masa de aer cald, se va extinde treptat dinspre sud- vestul continentului, unde va fi in continuare cel mai cald, inspre nord-vest si centru.

In Romania, luni dimineata la ora 9.00 expira atentionarea meteo cod galben de ploi si cantitati mai insemnate de apa in zona Moldovei si a Carpatilor Orientali.

Din pacate, pana la ora 16.00 avem cod rosu de inundatii pe Prut in judetele Botosani, Iasi si pe Siret si Prut, la varsarea in Dunare.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Pentru luni, meteorologii anunta vreme in general instabila. Asteptam din nou averse, cu tunete, fulgere si porniri ale vantului in aproape toata tara. Doar in sud-vest vom avea timp frumos. In regiunile estice si la munte, izolat se mai pot strange peste 20 l/mp. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de duminica, se vor incadra intre 21 si 30 de grade.

In Dobrogea asteptam vreme schimbatoare cu innorari, ploi trecatoare si cateva momente insorite.

Urcand spre Moldova, dam de vreme instabila. Vor cadea alte averse si se mentine pericolul de inundatii.

Si mai sus, in restul Moldovei si in Bucovina, sunt probleme cu inundatiile. Din pacate ploile nu se opresc.

In nordul Transilvaniei si in Maramures trecator se aduna norii si vor lasa ploi in aversa. Maximele se opresc la 23-24 de grade.

Si in tinuturile vestice va ploua in reprize, dar nu vor lipsi momentele insorite. In regimul tremic nu apar schimbari fata de duminica.

Pentru zonele centrale prognoza anunta innorari accentuate, un pic de soare si averse cu tunete si fulgere.

In sud-vest nu prea sunt semne de precipitatii. Se anunta soare, atmosfera placuta si temperaturi mai ridicate decat in celelalte zone.

Sudul tarii va avea si luni vreme schimbatoare cu soare, nori si ploi in aversa.

In Bucuresti innorarile vor fi frecvente dupa-amiaza si in primele ore ale serii, cand asteptam alte ploi, cu descarcari electrice si porniri ale vantului. Maxima se opreste la 25 de grade. La noapte norii se risipesc, iar in zori se vor inregistra in jur de 14 grade.

Si in zona de munte o sa mai ploua. Vor fi si fulgere, tunete, intensificari de scurta durata ale vantului. In regimul tremic nu prea apar schimbari.

Pentru litoral meteorologii anunta vreme instabila cu multi nori si ploi in reprize. Temperaturile, normale pentru aceasta perioda, se vor situa intre 24-26 de grade pe plaja si 23-24 de grade in apa marii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vezi aici prognoza meteo pe trei zile!
Vezi aici prognoza meteo pe trei zile!

Duminica va ploua in majoritatea zonelor. Doar tinuturile vestice au parte de vreme mai buna.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.