„Destul este destul”. Protest violent în Londra, chiar pe Downing Street, după cumplitele crime din Southport
Revoltele generate de cumplitele crime din orășelul britanic Southport au ajuns și la Londra. Cel puțin 100 de persoane au fost reținute după un protest violent izbucnit miercuri seară chiar pe Downing Street, aproape de reşedinţa premierului britanic.
Între timp, băiatul de 17 ani care a ucis cu brutalitate trei fetițe și a rănit grav alți opt copii a fost pus sub acuzare pentru omor și tentative de omor.
Un protest violent a izbucnit, miercuri seară, pe Downing Street. Manifestanții au aruncat cu rachete de semnalizare spre porţile reşedinţei premierului și au început arunce cu sticle în jandarmii care încercau să disperseze mulțimea.
Alegeri 2024
11:28
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Până unde poate merge puterea primului om în stat conform Constituției
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
Sub sloganul „Destul este destul” protestul a fost unul autorizat, dar condiția era ca manifestațiile să înceteze până la 20:30, a anunțat poliția londoneză. Însă lucrurile au căpătat o cu totul altă turnură. După ce protestatarii au devenit violenți, jandarmii londonezi au început să rețină pe oricine părea mai agitat.
Autoritățile susțin că revoltele au fost provocate de informații false care circulă în mediul online, potrivit cărora atacatorul care a ucis trei fetițe, luni, în orășelul Southport, ar fi fost un solicitant de azil. De altfel mai mulți manifestanți au fost auziți scandând "Salvați-ne copiii!" sau "Opriți bărcile!".
De altfel, anchetatorii cumplitului atac cu cuțitul, ce a avut loc la un club de dans pentru copii, denunță presiunile făcute asupra lor. Ei susțin că tot mai multe voci, în special prin intermediul rețelelor sociale, cer să fie făcute publice mai multe date despre atacator.
Ursula Doyle, prosecutor: „Nu putem să dăm numele tânărului de 17 ani din motive ce țin de lege, având în vedere că are sub 18 ani”.
Serena Kennedy, agent șef de poliție: „Reamintim tuturor că toate procedurile legale cu privire la cel acuzat sunt în vigoare, iar acesta are dreptul la un proces drept. Este extrem de important ca pe internet să nu circule detalii, comentarii sau informații, care ar putea în orice măsură să prejudicieze toate aceste proceduri”.
Băiatul de 17 ani, născut în Marea Britanie din părinți imigranți din Rwanda, a fost pus sub acuzare pentru uciderea celor trei fetițe și înjunghierea altor 10 persoane care au supraviețuit, respectiv opt copii și doi adulți.