Vladimir Putin: Rusia nu vrea sa fie izolata. Alte tari care au incercat acest lucru platesc un pret foarte greu

23-11-2014 16:09


Vladimir Putin

Rusia nu vrea sa fie izolata de o noua Cortina de Fier, ceea ce ar fi dezastruos pentru tara, a asigurat presedintele rus, Vladimir Putin, intr-un interviu publicat duminica de agentia Tass, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Intrebat daca Rusia nu incearca sa ridice noi bariere fata de Occident, presedintele a raspuns: "Nu facem acest lucru. si nu il vom face. intelegem care ar fi consecintele dezastruoase ale unei noi Cortine de Fier pentru noi".

"In alte tari au fost perioade in care acestea au incercat sa se izoleze de restul lunii si platesc un pret foarte greu pentru aceasta", a amintit Putin.

Izolata pe scena internationala din cauza unei dispute cu Occidentul pe fondul crizei ucrainene, Rusia, afectata de o serie de sanctiuni occidentale fara precedent, isi vede economia in pragul recesiunii in timp ce moneda, rubla, a pierdut aproape trei sferturi din valoare in fata euro de la inceputul anului.

Cu toate acestea, presedintele a asigurat ca nu a fost afectat de primirea glaciala care i-a fost rezervata de liderii occidentali la summitul G20 din Brisbane (Australia), in urma cu o saptamana.

"Este total inutil pentru mine (sa simpatizez cu alti lideri ai G20) daca ei neglijeaza interesele Rusiei", a subliniat el, adaugand ca tara sa "pur si simplu nu are nevoie sa intre in competitie cu Occidentul" si ca trebuie "sa isi duca la indeplinire in mod pasnic obiectivele".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO