Virusul Ebola a provocat moartea a 890 de persoane, pana acum. Americanii au testat un vaccin experimental minune
Pacientii americani infectati cu Ebola au fost vacinati cu un ser experimental, care n-a mai fost testat pe oameni. Substanta pare sa dea rezultate, pentru ca unul dintre bolnavi se simte deja mai bine.
13:00 Cateva flacoane cu vaccinul experimental "Z-Mapp" impotriva temutului virus ar fi fost trimise in Liberia, saptamana trecuta. Iar serul testat pana acum doar pe maimute, ar fi fost, totusi, injectat ambilor pacienti americani, in incercarea disperata de a le salva viata.
Tratamentul nu a fost confirmat din surse oficiale, insa un doctor a descris rezultatele vaccinului drept "miraculoase". Intre timp, la New York au aparut temeri legate de un nou caz de contaminare. Un pacient care a calatorit recent in vestul Africii este internat pentru simptome similare cu ale Ebolei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit noului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, epidemia de febra hemoragica a ucis pana acum aproape 890 de persoane in Africa.
Epidemia de Ebola face probleme in Africa
Epidemia de febra hemoragica cauzata de virusul Ebola a provocat moartea a 887 de persoane in Africa, potrivit unui nou bilant facut public luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Acest bilant mai anunta 1.603 cazuri inregistrate in patru tari din Africa de Vest, si anume 485 in Guineea (340 confirmate si 12 suspecte), intre care 358 mortale, 468 in Liberia (129 confirmate, 234 probabile si 105 suspecte), intre care 255 mortale, 646 in Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile si 60 suspecte), intre care 273 mortale, si patru in Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile si unul suspect), intre care unul mortal.
Bilantul epidemiei de febra hemoragica din Africa de Vest, cauzat in mare parte de virusul Ebola, nu inceteaza sa se agraveze. Un bilant precedent al OMS anunta peste 1.300 de cazuri si 729 de morti la 27 iulie. Epidemia a izbucnit la inceputul anului in Guineea, dupa care s-a raspandit in Liberia, apoi in Sierra Leone.
OMS recomanda impunerea de restrictii pentru calatorii si schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria in baza informatiilor disponibile in prezent privind aceasta epidemie, care incepe sa ingrijoreze restul lumii.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.
Un barbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York
Un barbat primea ingrijiri, luni, intr-un spital din New York din cauza unor simptome similare celor ale Ebola si era supus unor analize pentru a se stabili daca este infectat cu acest virus, a anuntat centrul spitalicesc, care apreciaza insa ca riscul este scazut, relateaza AFP. "In primele ore ale diminetii de luni 4 august, un pacient cu febra puternica si simptome gastro-intenstinale s-a prezentat de urgenta la spitalul Mount Sinai din New York", a declarat directorul institutiei, David Reich, intr-o conferinta de presa.
Pacientul a calatorit recent intr-o tara din Africa de Vest unde au fost semnalate cazuri de Ebola, a precizat el fara a numi tara despre care este vorba. Pacientul, a carui identitate si nationalitate nu au fost dezvaluite, a fost izolat de alti pacienti si era supus luni unor analize pentru a stabili originea simptomelor. Reich a apreciat insa ca este "posibil sa nu fie vorba despre Ebola. Este mai probabil sa fie vorba despre o boala obisnuita". Potrivit lui, analizele care urmeaza sa fie confirmate de Centrul federal pentru controlul si prevenirea bolilor ar urma sa dureze intre 48 si 72 de ore.
Kent Brantly, un medic american contaminat in Liberia, a fost transferat in Statele Unite sambata, pentru a primi ingriji la Atlanta (sud-est). Misionara americana Nancy Writebol, infectata si ea cu Ebola in Africa, urmeaza sa fie repatriata marti cu un avion militar. Intrebat despre epidemie in timpul unui summit SUA-Africa la Washington, Antony Blinken, directorul adjunct al Consiliului de securitate nationala al lui Barack Obama, a asigurat ca Statele Unite raman vigilente. "Luam toate masurile de protectie si respectam toate protocoalele in functiune pentru a ne asigura ca nu exista nicio problema", a declarat el.