VIDEO. Stare de anarhie la Washington. Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul și se confruntă cu poliția

Ultima actualizare: 06-01-2021 23:22
protest
Twitter

Poliţia a ordonat, miercuri, evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden în faţa Capitoliului, scrie AFP.

Poliţia Capitoliului a ordonat personalului Congresului să evacueze clădirea Cannon, precum şi altele situate în jurul Capitoliului, la puţin timp după discursul lui Donald Trump.

Miliardarul republican le-a cerut partizanilor săi să protesteze contra validării de către aleşii Congresului a victoriei opozantului său democrat, care avea loc în acelaşi timp în interiorul Capitoliului.

"Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări. Acum, vedem manifestanţi care atacă Poliţia Capitoliului", a scris pe Twitter Nancy Mace, republicană, aleasă în Camera Reprezentanţilor.

Președintele Trump le cere protestatarilor să „rămână pașnici”

 

În timp ce susținătorii lui Trump au intrat în clădirea Congresului SUA, președintele în exercițiu, Donald Trump, a rupt tăcerea și a trimis pe Twitter un mesaj pentru demonstranți „sprijin poliția și forțele de ordine din acționează la Congres”, relatează BBC

„Sunt cu adevărat de partea țării noastre”, a scris el. - Rămâneți liniștiți!”

Presa americană relatează că gazele lacrimogene au fost folosite în interiorul clădirii Capitolului pe măsură ce un număr tot mai mare de manifestanți intră în clădire.

Vicepreşedintele Mike Pence a fost evacuat

 

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a fost evacuat din Capitoliului american, unde se afla miercuri pentru sesiunea comună a Congresului, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Înainte ca dezbaterile să se transforme în haos, Mike Pence deschisese şedinţa comună a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului pentru oficializarea votului celor 306 mari electori în favoarea lui Joe Biden, contra 232 pentru Donald Trump.

Potrivit Constituţiei SUA, rolul vicepreşedintelui este de "a deschide" certificatele trimise de fiecare din cele 50 de state.

O femeie, în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliul

 

O femeie se află în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului din capitala SUA, Washington, a transmis miercuri postul CNN, citat de Reuters.

 

Şi agenţia EFE a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA, după cum au confirmat surse ale serviciilor de urgenţă pentru canalul local din District of Columbia al postului Fox.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO