VIDEO. ''Pizza corona", reclama difuzată de francezi care a stârnit furie în Italia

Ultima actualizare: 03-03-2020 21:20
Italia
Twitter

Politicienii italieni s-au declarat marţi indignaţi de o parodie difuzată de un post de televiziune francez.

Parodia a asociat o veritabilă legendă culinară a Italiei - pizza - cu un fenomen deloc dezirabil, dar care a devenit de curând aproape la fel de celebru - epidemia provocată de noul tip de coronavirus.

Un scurt videoclip difuzat de postul Canal+ reprezintă o reclamă-parodie pentru un aşa-zis produs culinar: "Pizza Corona... noua pizza italiană care va ajunge peste tot în jurul lumii".

Falsul clip publicitar prezintă un maestru bucătar care tuşeşte în timp ce scoate o pizza din cuptorul unui restaurant, adăugând astfel o mâzgă verde deasupra preparatului, alături de celelalte garnituri tradiţionale ale acestuia.

''Pot să înţeleg satira, pot să înţeleg orice, dar să râzi de italieni în acest fel, în contextul epidemiei de coronavirus cu care ne confruntăm, este ceva profund lipsit de respect", a declarat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Personalul Ambasadei Italiei la Paris a fost informat în legătură cu difuzarea acestei parodii video, a adăugat ministrul italian.

Giorgia Meloni, membru al partidului de opoziţie naţional-conservator Fraţii Italiei, a fost primul politician italian care a protestat faţă de acel videoclip prin intermediul unui mesaj distribuit pe Twitter, în care a criticat "calomnia dezgustătoare la adresa Italiei făcută de televiziunea franceză".

Ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, s-a alăturat acestui val de critici. Pe Facebook, ea a cerut postului Canal+ să retragă imediat acel videoclip de la difuzare şi să îşi ceară scuze - "nu mie, ci celor 60 de milioane de cetăţeni italieni".

Coronavirusul face ravagii în Italia

 

Numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de coronavirus a crescut cu 27 în ultimele 24 de ore, ajungând la 79, a comunicat marţi Agenţia de protecţie civilă.

În acelaşi timp, au fost recenzate 2.502 cazuri de contaminare, faţă de 2.036 consemnate luni, ceea ce înseamnă o creştere cu 22%, potrivit Agerpres.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO