A fost concediata dupa ce a donat un organ pentru sefa sa. "I-am dat un rinichi, ea mi-a luat inima"
"Am decis sa-i donez un rinichi sefei mele, iar ea mi-a luat inima". Este povestea incredibila a unei femei din Statele Unite, care a povestit in exclusivitate pentru New York Post prin ce a trecut.
Debbie Stevens (47 de ani), divortata si cu doi copii, a donat un rinichi pentru sefa sa. Doar ca in loc de recunostinta, femeia a fost concediata, spune ea, cu ajutorul celei careia i-a salvat viata.
"Ma simt tradata. A fost o experienta extrem de dureroasa si oribila pentru mine. Pur si simplu a luat acest cadou pe care i l-am oferit, l-a pus pe pamant si i-a dat cu piciorul", povesteste Debbie, care a decis sa dea in judecata Atlantic Automotive Group, compania pentru care a lucrat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dupa ce a aflat despre problemele de sanatate ale sefei sale, Jackie Brucia, femeia s-a oferit sa-i doneze un rinichi, in cazul in care nu va gasi in timp util un alt donator. La doua luni distanta de la aceasta discutie, Debbie a fost intrebata daca a vorbit serios - ea a raspuns afirmativ, asa ca au fost incepute procedurile medicale.
Dragoste de mama: i-a salvat viata copilului ei, donandu-i o parte din propriul ficat
Rinichiul lui Debbie nu era perfect compatibil cu organismul lui Jackie, asa ca subalterna acesteia a fost de acord sa doneze un rinichi pentru un pacient din Missouri, pentru ca sefa ei sa primeasca un organ de la o persoana din San Francisco.
Dupa operatia care a avut loc pe 10 august 2011, Debbie spune ca s-a ales cu dureri grave, disconfort la nivelul picioarelor si probleme digestive. Ea sustine ca s-a simtit fortata sa revina la munca inainte sa fie apta pentru acest lucru, desi sefa ei inca se recupera acasa, dupa transplant. Iar dupa intoarcerea la serviciu, a primit un telefon de la sefa ei, pentru ca a indraznit sa-si ia trei zile libere, din motive medicale: "Ce faci? De ce nu esti la serviciu? Nu poti sa vii si sa pleci cand ai tu chef. Oamenii or sa creada ca ai parte de tratament preferential", i-ar fi spus Jackie Brucia.
Dupa ce si sefa ei s-a intors la munca, Debbie spune ca a fost criticata de aceasta, in fata colegilor, pentru niste presupuse greseli.
La scurt timp distanta, Debbie Stevens a ramas fara birou, fara orele suplimentare si a fost trimisa sa lucreze la o reprezentanta aflata la 80 de kilometri de casa ei, intr-o zona cu o infractionalitate ridicata, pe care colegii ei o numeau in gluma "Siberia".
Pentru ca suferea de depresie, femeia a mers sa consulte un psiholog, iar avocatii ei au trimis o scrisoare companiei. La putin timp, ea a fost concediata.
Nici Atlantic Automotive Group si nici Jackie Brucia nu au vrut sa discute cu jurnalistii de la New York Post. Sotul lui Jackie a fost ceva mai comunicativ: "Acuzatiile sunt departe de adevar. Sotia mea nu a concediat pe nimeni", i-a spus el unui reporter.
Avocatii lui Debbie Stevens spun ca intentioneaza sa dea in judecata AAG, pentru discriminare. "Brucia s-a intors impotriva ei, cand ar fi trebuit sa-i pupe picioarele", au spus acestia.
Dupa tot ce s-a intamplat, Debbie spune ca nu are niciun regret: "Am donat un rinichi pentru ca astfel am salvat viata unui om din Missouri".
Sursa: New York Post
Etichete: statele unite, procese, transplanturi,
Dată publicare:
24-04-2012 08:16