VIDEO. Cum arată acum străzile din Italia, țara cu cele mai multe decese de coronavirus
Străzile din Roma erau absolut pustii vineri după-amiază, după ce în Italia au murit peste 4000 de oameni - mai mult decât în China - din cauza infecției cu noul coronavirus.
Guvernul italian a anunțat că, de duminică, toate parcurile, grădinile publice și locurile de joacă for închise timp de cel puțin 5 zile.
Potrivit AP, ministrul Sănătății Roberto Speranza a semnat un ordin prin sunt interzise adunările de oameni, iar cetățenii sunt obligați să stea la o distanță de cel puțin 1 metru unul de celălalt.
Noile măsuri spun că persoanele care fac exerciții în aer liber trebuie să le facă de acum încolo doar în apropierea locuinței, în timp ce practică distanțarea socială.
Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoacă doar simptome ușoare sau moderate, precum febră și tuse. Pentru unii, în special adulții în vârstă și persoanele cu probleme de sănătate, poate provoca boli mai severe, inclusiv pneumonie. Marea majoritate a oamenilor se recuperează de la noul virus.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele cu o afecțiune ușoară se recuperează în aproximativ două săptămâni, în timp ce afecțiunile mai severe pot dura de la trei până la șase săptămâni pentru vindecare.
La nivel mondial, peste 275.000 de oameni au fost infectați și peste 11.400 au murit. Peste 88.000 s-au recuperat, majoritatea din China.
Sâmbătă, 21 martie, țara cea mai lovită de coronavirus era Italia, unde la ora 16.00 (ora României) erau înregistrate 4.032 de decese.
Pe locul 2 în acest tragic clasament (potrivit datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE) se afla China cu 3139 de decese, urmată de Iran cu 1556 de decese, Spania cu 1375 de decese, Franța (450 de decese) și Marea Britanie (177 de decese).