VIDEO. Cel mai grav accident aerian din Noua Zeelanda din ultimele 3 decenii: "Arata ca o racheta"
11 persoane au murit in ceea ce presa sustine ca este cel mai grav accident aerian din Noua Zeelanda din 1979 si pana astazi. Toate victimele se aflau intr-un balon cu aer cald, care, din motive necunoscute, a luat foc si s-a prabusit.
Accidentul s-a produs in apropiere de Carterton, un oras mic la nord de Wellington, localitate populara printre amatorii de zborul cu baloane cu aer cald. Politia nu a putut determina imediat cauza accidentului, care s-a produs in conditii meteo stabile, cu vant moderat. Unele persoane care au asistat la tragedie sustin insa ca balonul ar fi cazut brusc in gol aproximativ 150 de metri, dupa ce a lovit un cablu de electricitate.
Un martor, David McKinlay, a povestit presei ca a vazut un colt al nacelei in flacari "si de odata, flacarile erau de zece metri inaltme". "Arata ca o racheta, era incredibil", a adaugat acesta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cuprinsi de panica, doi dintre pasageri au sarit din balon. Corpurile lor au fost gasite in apropierea locului in care s-a prabusit vehiculul aerian. Toti pasagerii balonului - 5 cupluri si un pilot cu experienta - au murit in aceasta tragedie. Se pare ca pilotul era chiar managerul firmei care inchiria turistilor astfel de vehicule si era considerat un om cu experienta mare in acest domeniu. El avea la activ peste 10.000 de ore de zburat cu balonul comercial.
Aparatul de zbor era unul de tip Cameron A-210 - unul dintre cele mai mari din Noua Zeelanda.
Numele si nationalitatile victimelor nu au fost date publicitatii, insa primarul din Carterton a declarat ca este posibil ca acestia sa fi fost localnici, dar si cativa turisti. O ancheta a fost deschisa pentru a determina cu certitudine cauzele tragediei si pentru a se evita, pe viitor, ca astfel de incidente sa se mai produca - a declarat Peter Northcote, un purtator de cuvant al agentiei de securitate a transporturilor.
Sursa: New Zealand Herald, AFP
Etichete: tragedie, noua zeelanda, balon,
Dată publicare:
07-01-2012 08:22