Viata in cel mai friguros oras de pe planeta. Cum traiesc locuitorii din Norilsk, in Siberia, la minus 55 de grade

Ultima actualizare: 29-01-2016 07:09
Antarctica

Norilsk, un oras din Siberia, situat la 400 de kilometri de Cercul Polar Arctic, este cel mai friguros oras de pe Pamant, unde temperaturile ajung si pana minus 55 de grade Celsius, iar timp de doua luni pe an este doar noapte.

Locuitorii orasului Norilsk traiesc la temperaturi incredibil de scazute, iar perioada friguroasa se extinde si la 280 de zile pe an. Locuitorii trebuie sa se lupte cu viscolul si cate 130 de zile pe an, in perioadele extreme.

Norilsk este un oras industrial, care a devenit tot mai populat incepand cu 1900, cand tot mai multi oameni s-au mutat aici, atrasi sa exploateze resursele minerale pe care le ofera zona.

Explozia industriei de minerit a atras tot mai multi oameni, iar acum traiesc 170.000 de locuitori. Din cauza locatiei, orasul pare rupt de realitate si de restul lumii, iar multi nu ar indura sa traiasca in astfel de conditii. In mod normal, temeperatura este constant de -10 grade Celsius, iar in perioadele cele mai rele, iarna, temperatura ajunge si pana -55 de grade Celsius.

Transportul pana acolo este foarte dificil si in general, se poate ajunge doar cu avionul, sau pe apa, atunci cand navigatia este posibila. Nichelul, cobaltul sau arama sunt extrase din minele din acest oras. In 1936, URSS a dezvoltat mai multe complexuri metalurgice pentru a extrage toate aceste minereuri. Cele mai multe dintre mine au fost construite de prizonierii din Gulag. In decursul a 20 de ani, aproape 500.000 de oameni au fost fortati sa munceasca la construirea lor, iar multi si-au pierdut viata facand asta.

Fotografa Elena Chernyshova a facut o serie de poze in care a surprins stilul de viata al localnicilor de acolo pentru un documentar "Days Of Night- Nights Of Day". Fotografiile le puteti vedea aici.

Insa, noptile polare au un efect negativ asupra locuitorilor: multi au stari de anxietate, depresie si insomnii.

 

 

Two months of total darkness every year...

Posted by Daily Mail on Tuesday, January 26, 2016

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO