Unul dintre „oligarhii preferați” ai lui Putin, prins cu ouă Fabergé în Germania. Zeci de case au legătură cu individul

aliser usmanov
Colaj foto: Getty

Alișer Usmanov este un prieten al lui Vladimir Putin, iar mai multe vile germane au fost percheziționate deoarece este suspectat de spălare de bani. Potrivit presei germane, poliția a găsit piese de bijuterii foarte speciale.

Autoritățile germane au descins în 24 de locuințe din țară care au legătură cu oligarhul rus Alișer Usmanov, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, care este acum acuzat de spălare de bani.

În urma descinderilor, într-una dintre vilele lui Alișer Usmanov, din Tegernsee, au fost descoperite bijuterii rare într-un seif, mai excat patru dintre celebrele ouă Fabergé.

Autenticitatea bijuteriilor exclusiviste este acum verificată de autorități. Ouăle Fabergé au fost realizate de către orfevrul rus Peter Carl Fabergé de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ele au forma unor ouă de Paște, sunt bogat decorate și parțial încrustate cu perle și diamante. Țarul Alexandru al III-lea a comandat primele ouă.

Obiectele unicat sunt extrem de valoroase, dar extrem de dificil de cuantificat. În 2007, așa-numitul ou Rothschild a fost vândut la casa Christie's din Londra pentru aproximativ 12,5 milioane de euro. Multe dintre ouă sunt expuse în muzee, dar există și numeroase falsuri care circulă. Zece dintre ele se află la Kremlin, iar șase ouă sunt considerate dispărute.

Citește și
rinat ahmetov
Rinat Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei, a dat în judecată Rusia, la CEDO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Usmanov are viză pentru UE până în 2025

În timpul raidului de miercuri, poliția a avut acces, printre altele, la trei clădiri rezidențiale și la un depozit din Rottach-Egern. În total, au fost percheziționate 24 de locuințe. Scopul raidului a fost de a colecta probe în cadrul unor proceduri ascunse anterior împotriva oligarhului miliardar și prieten al lui Putin, Alisher Usmanov, printre altele pentru suspiciuni de spălare de bani și evaziune fiscală.

În ultimele câteva luni, Divizia de Combatere a Crimei Organizate și a Criminalității Serioase a BKA a strâns aproape 100 de rapoarte de suspectare a spălării de bani de la bănci care ar avea legătură cu tranzacțiile lui Usmanov.
Deocamdată nu se știe dacă ofițerii au descoperit informații valoroase în timpul raidului. Contactat de publicația SPIEGEL, purtătorul de cuvânt al lui Usmanov a subliniat că antreprenorul era un contribuabil atent și respectuos cu legea. De asemenea, el este unul dintre cei mai generoși filantropi din lume.

După ce a început invazia Rusiei împotriva Ucrainei , Usmanov a fost plasat pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene (UE). Potrivit sursei citate, în ultimii ani, el a venit în mod oficial în Germania cu o viză turistică italiană, valabilă în toată Uniunea Europeană . Până acum, cercurile de securitate au suspectat că el s-ar putea afla în prezent în Uzbekistan . Datorită acestei vize turistice, el ar putea, teoretic, să se afle încă în Germania: viza este valabilă până în 2025.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 213. Trupele Kievului au reușit să recucerească teritorii în regiunea Donbas

ucraina referendum
Referendumuri în Ucraina. Soldații pro-ruși merg înarmați, din ușă în ușă, pentru a obține voturi, în zonele ocupate

Kievul transmite că soldații separatiști merg înarmați, din ușă în ușă, în zonele ocupate ale Ucrainei, pentru a strânge voturile necesare referendumurile privind aderarea la Rusia.

Președintele SUA Joe Biden
Joe Biden: SUA nu vor recunoaște niciodată anexarea unei părți a Ucrainei la Rusia

SUA nu vor recunoaște niciodată anexarea unei părți a Ucrainei la Rusia. Asta a declarat președintele Joe Biden, care a promis că țara sa va impune costuri severe Moscovei, dacă Vladimir Putin continuă alipirea regiunilor din estul Ucrainei.

vladimir putin
Vladimir Putin ar putea interzice vânzarea băuturilor alcoolice în Rusia. Ce strategie are pentru a-i recruta pe ruși

Mii de oameni sunt chemați sub arme, în toate regiunile Rusiei, după mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin.

mihail kasyanov, vladimir putin
Fost premier al Rusiei: Amenințările nucleare ale lui Putin sunt doar o „cacealma”. Vrea doar să sperie oamenii

Un fost prim-ministru al Rusiei afirmă că amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin sunt doar o „cacealma”, deoarece acesta se panichează din cauza greșelii sale de a invada Ucraina.

mihailo dianov
Schimbarea dramatică a unui erou de la Azovstal. Cum arată un soldat înainte și după eliberarea din captivitatea rusă | FOTO

Mihailo Dianov a fost unul dintre soldații care au rezistat eroic în buncărele uzinei siderurgice Azovstal, din Mariupol, locație bombardată neîncetat de trupele invadatoare ale Rusiei.

Zelenski spune că 50 de militari ucraineni sunt omorâți în fiecare zi, dar numărul rușilor uciși este de cinci ori mai mare
Zelenski spune că 50 de militari ucraineni sunt omorâți în fiecare zi, dar numărul rușilor uciși este de cinci ori mai mare

Aproximativ 50 de soldați ucraineni mor în fiecare zi pe front, dar numărul invadatorilor ruși uciși este de cinci ori mai mare, a declarat președintele Volodimir Zelensky pentru presa franceză.

 

separatisti rusi
Rusia a început să recruteze bărbați din zonele ocupate Herson și Zaporojie, aflate parțial sub controlul forțelor Moscovei

Ucraina a anunțat, sâmbătă, că armata Kremlinului a început să emită ordine de încorporare bărbaților din regiunile ucrainene pe care le controlează.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski surprinde: „Sunt șocat. De când a început invazia rusă, Israelul nu ne-a dat nimic”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mărturisit că este șocat de faptul că Israelul nu a ajutat cu nimic țara sa, de la debutul invaziei Rusiei.

putin
Vladimir Putin îl destituie, în plină mobilizare, pe generalul de armată Dmitri Bulgakov, viceministru al Apărării

Rusia a anunţat, sâmbătă, înlocuirea generalului de armată Dmitri Bulgakov, însărcinat cu logistica, după ce ofensiva rusă în Ucraina a întâmpinat dificultăţi în acest domeniu.  

Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

proteste rusia
Sute de arestări în urma protestelor din Rusia. Tineri care se plimbau pe stradă, ridicați de poliție

Peste 700 de persoane au fost reţinute, sâmbătă, la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei, în urma protestelor împotriva mobilizării decretate de preşedintele Vladimir Putin.

 

proteste rusia
Proteste masive în Rusia împotriva recrutării forțate a soldaților. Tinerii au primit ordinele de mobilizare chiar în arest

La apelul mai multor organizații de opoziție, rușii au ieșit din nou pe străzi în mai multe orașe, de la Moscova și până în Siberia, ca să denunțe mobilizarea decretată de Kremlin cu trei zile în urmă.  

Rusia refuză să acorde vize unor profesori la o școală în limba engleză din Moscova
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

steag rusia
Parlamentul rus ar urma să dezbată alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Duma ce Stat, camera inferioară a parlamentului rus, ar urma să dezbată joi, 29 septembrie, proiectele de lege privind alipirea la Rusia a celor patru provincii ucrainene parţial ocupate de trupele ruse.

Citește și...
SUA vor să confiște avionul de 90 de milioane de dolari al unui oligarh rus
SUA vor să confiște avionul de 90 de milioane de dolari al unui oligarh rus

Un judecător american a autorizat procuratura SUA să confişte un avion Airbus în valoare de 90 de milioane de dolari aparţinând oligarhului rus Andrei Skoci, relatează luni agenţia Reuters.

 

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei, a dat în judecată Rusia, la CEDO
Rinat Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei, a dat în judecată Rusia, la CEDO

Rinat Ahmetov, cel mai bogat oligarh al Ucrainei, a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, invocând presupuse încălcări ale drepturilor de proprietate şi confiscarea bunurilor în contextul invaziei Moscovei.

Ce a pățit un oligarh rus la o zi după ce a criticat războiul lui Putin
Ce a pățit un oligarh rus la o zi după ce a criticat războiul lui Putin

Oleg Y. Tinkov avea o avere de 9 miliarde de dolari în luna noiembrie, fiind cunoscut ca unul dintre puținii magnați ai Rusiei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.