Ungaria nu va sprijini nicio sancțiune asupra petrolului și gazelor rusești
Ungaria nu intenționează să susțină sancțiuni împotriva livrărilor de petrol și gaze din Rusia, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, Peter Szijjarto.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Nu vom susține sancțiuni împotriva petrolului și gazelor rusești. Gazul rusesc este furnizat Ungariei fără întrerupere", a declarat Szijjarto, într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, care au avut loc marți la Ankara, potrivit agenției de presă de stat rusească TASS.
Szijjarto a declarat la începutul acestei luni că Ungaria se opune unui embargo asupra livrărilor de energie din Rusia.
Al cincilea pachet de sancțiuni anti-Rusia
Cel de-al cincilea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene, în vigoare din 8 aprilie, a extins interdicția pentru afacerile europene privind livrările de tehnologii de rafinare a petrolului și de producție de gaze naturale lichefiate (GNL) către Rusia, potrivit Rezoluției Consiliului UE privind noul pachet de sancțiuni și anexelor la decizie.
UE nu autorizează companiile sale să furnizeze Rusiei echipamente de răcire și lichefiere a gazelor, echipamente pentru fracționarea hidrocarburilor în procesul de producție de GNL și de rafinare a petrolului și gama largă de echipamente chimice pentru diferite faze de rafinare a petrolului, potrivit anexei la rezoluție.
Mai mult, Uniunea Europeană a introdus pentru prima dată restricții pentru livrările de echipamente și tehnologii pentru producția de petrol și gaze către Rusia în iulie 2014 și, de atunci, a extins formulările și lista de echipamente interzise la livrări.