Un virus misterios a ucis 13 oameni în India, după ce le-a distrus creierele


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 14:26
Categorie: Stiri externe
virus in India

India a început o nouă serie de teste, pentru a identifica originile unui virus misterios, care a ucis 13 oameni, după ce le-a distrus creierele.

Anunțul a fost făcut de un oficial din sistemul de sănătate al Indiei, potrivit Yahoo News. Acesta a precizat că testele inițiale care s-au făcut pe animale care erau suspecte că ar fi fost infectate cu virusul Nipah ... nu au confirmat această ipoteză.

Toate mostrele care au fost prelevate de la animale - inclusiv de la lilieci, bovine, capre și porci sunt din sudul statului Kerala și au fost trimise la Institutul Național pentru Securitatea Bolilor Animalelor din Bhopal, care a constatat că nu există urme ale virusului Nipah.

Acum, specialiștii adună probe de la așa numiții ”liliecii de fructe” din Perambra, o zonă care se bănuiește că ar fi epicentrul acestei infecții misterioase. În același timp, probe care au fost luate de la lilieci morți din statul Himachal Pradesh au respins ipoteza virusului Nipah, așa cum s-a crezut inițial.

Săptămâna trecută, alți lilieci morți au fost descoperiți pe acoperișul unei școli, iar ipoteza virusului Nipah a apărut din nou.

Din 116 de cazuri suspecte care au fost trimise la teste în ultimele săptămâni, 15 au fost confirmate ca fiind provoate de Nipah, a anunțat guvernul din Kerala.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, Nipah este un virus relativ nou, care provoacă afecțiuni majore atât animalelor, cât și oamenilor. Gazda naturală a acestui virus este ”liliacul de fructe” și a fost descoperit în 1998 în Malaysia.

Nu există vaccin pentru acest virus, care se transmite prin fluidele corpului și care poate cauza encefalită sau inflamarea creierului, mai precizează Organizația Mondială a Sănătății.

În India, aceste maladii apar destul de constant, fiind a doua țară cu cea mai mare populație din lume, unde controlul infecțiilor și sistemul de supraveghere sunt slabe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Yahoo News

VIDEO PROTVPLUS.RO