Un propagandist al Kremlinului vrea ca statele baltice și porturile olandeze să fie bombardate: O torpilă ar fi suficientă
De două zile, Rusia bombardează înverșunat orașe ucrainene, mult dincolo de frontul din Donbas. Kiev, Harkov, Nikolaev, Sloviansk și Odesa, au fost toate vizate de atacuri, soldate cu victime și distrugeri imense.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Forțele lui Putin au lansat mai multe rachete asupra unui centru comercial, plin de oameni, în orașul Kremenciuk. Pe de altă parte, primarul exilat al orașului Mariupol povestește că locuitorii din portul cucerit de ruși vânează porumbei, din cauza foametei.
În zorii zilei de luni, un atac al rușilor în Sloviansk, oraș controlat de ucraineni, situat în estul regiunii Donețk, a lasat în urmă teroare, mai multe victime și distrugeri. Un bărbat a fost ucis pe când deschidea portiera mașinii.
Armata rusa a lansat mai multe rachete asupra unui centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk. Potrivit președinției ucrainene, în mall-ul situat foarte aproape de gara orașului se aflau cel puțin o mie de oameni.
În ultimele 24 de ore, ritmul atacurilor s-a întețit în ambele tabere. Luni dimineață, armata ucraineană a distrus încă un depozit de muniție al rușilor din Luhansk. Lovitura, efectuată de la peste 50 de km, este probabil reușita unei rachete Toschka, dar nu este exclusă nici implicarea unei baterii americane HIMARS.
Ucrainenii distrug constant armament rusesc
Pe de altă parte, armata Ucrainei a publicat imagini cu nimicirea unui convoi rusesc în regiunea Donețk. A scos astfel din joc vehicule de transport, camioane cu combustibil și blindate, plus șase lansatoare multiple de rachete de tip Uragan.
În condițiile în care Moscova are superioritate în materie de trupe și artilerie, ucrainenii fac o prioritate din distrugerea armamentului rus.
De asemenea, Kievul a difuzat imagini și cu distrugerea postului de comandă al Armatei a 20-a rusești cu ajutorul lansatoarelor HIMARS, primite recent de la americani.
Însă și rușii au bombardat mai multe orașe din afara frontului din Donbas, între care Harkov ori Nikolaev.
Una dintre rachete a lovit și o aripă a unui spital din Harkov.
Tot în dimineața zilei de luni, șase persoane au fost rănite și în Odesa în urma atacului cu rachete lansate dintr-un bombardier strategic rusesc.
Și duminică, rușii au tras 14 rachete asupra Kievului. Moscova susține că a vizat o fabrică de armament. În realitate, a fost distrus un bloc de nouă etaje.
Citește și Joe Biden a vorbit despre România la summit-ul G7.14 milioane de dolari, investiți în reactoare
O fetiță de șapte ani a fost salvată din apartamentul distrus al părinților ei. Mama a fost și ea rănită, însă tatăl fetei nu a supraviețuit.
Maia Sandu, vizită-surpriză în Ucraina
Urmarile atacului din centrul Kievului au fost observate luni de presedinta Republciii Molodva, Maia Sandu, care a facut o vizită-surpriză la Kiev.
Pe de altă parte, guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk i-a indemnat pe civilii aflați încă în Lisichansk, în jur de 10-15.000 de suflete, să plece imediat.
După ce au cucerit Severdonețk, rușii își concentrează forța de luptă în Lisichansk, singurul oraș pe care încă nu-l controleaza din Luhansk.
Rușii și-au fixat o nouă țintă în Europa
De la Moscova, propagandiștii Kremlinului lansează scenarii tot mai sinistre. După ce zilele trecute susținea ca Londra va fi prima capitală occidentală pe care o vor bombarda rușii, duminică, un parlamentar rus a declarat că statele baltice și porturile olandeze ar trebui să fie ținte prioritare.
Andrey Gurulyov, membru al Dumei de Stat (foto articol): „Trebuie să creăm un coridor de la Sankt Petersburg de-a lungul Mării Baltice. Abia atunci vom avea o rută normală de aprovizionare spre Kaliningrad. Nu mai puțin de 40% din țiței e importat și procesat de Țările de Jos, în orașele lor de pe coastă. E un spațiu atât de mic și ar fi greu să ratezi. Nici nu avem nevoie de o rachetă Kalibr, o torpilă ar fi suficientă”.
În altă ordine de idei, potrivit unui raport obținut de New York Times, comandouri din 20 de țări și servicii secrete precum CIA ajută Ucraina cu transporturi de arme și instruirea trupelor. O mare parte din această activitate ar avea loc în afara Ucrainei, de exemplu în Germania, Franța și Regatul Unit.
Cu toate acestea, rețeaua este activă și în Ucraina, în special în capitala Kiev. Aceste dezvăluiri confirmă amploarea efortului clandestin de ajutorare a Ucrainei și riscurile pe care și le asumă Washingtonul și aliații săi, conchide editorialistul de la New York Times.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, Ucraina, kremlin, razboi in ucraina,
Dată publicare:
27-06-2022 20:22