Cel mai bogat om al Ucrainei s-a angajat să ajute la reconstruirea Mariupolului

Ultima actualizare: 17-04-2022 09:14
Rinat Ahmetov

Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov s-a angajat să ajute la reconstruirea orașului asediat Mariupol, unde deține două mari combinate siderurgice, care au fost în centrul luptelor din ultimele săptămâni, potrivit Daily Mail.

Rinat Akhmetov și-a văzut imperiul financiar puternic afectat în cei opt ani de lupte din estul Ucrainei. Compania sa Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina, a anunțat că nu își onora contractele, în timp ce Grupul său financiar și industrial SCM face față cu greu datoriilor care s-au acumulat, iar producătorul de energie DTEK „și-a optimizat plata datoriilor” într-un acord cu creditorii.

”Mariupol este o tragedie globală și un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost și va fi întotdeauna un oraș ucrainean. Cred că bravii noștri soldați vor apăra orașul, deși înțeleg cât de dificil și greu este pentru ei”, a spus Rinat Ahmetov, potrivit Daily Mail, precizând că este în contact zilnic cu managerii celor două mari combinatele siderurgice pe care le deține în Mariupol.

Vineri, Metinvest a declarat că nu va funcționa niciodată sub ocupația rusă și că asediul asupra orașului Mariupol a făcut ca Ucraina să piardă mai mult de o treime din capacitatea de producție metalurgică.

Ahmetov a lăudat „pasiunea și profesionalismul” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul războiului, restabilind relațiile după ce liderul ucrainean a declarat anul trecut că mai multe persoane care complotau pentru răsturnarea guvernului de la Kiev au încercat să-l implice și pe omul de afaceri. Ahmetov a numit acuzația „o minciună absolută” la acea vreme.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO