Un petrolier si un cargou s-au ciocnit in Canalul Manecii. Nimeni nu a fost ranit, dar exista riscul unei deversari de titei


Ultimul update: Marti 04 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Sambata 01 Iulie 2017 13:31
Categorie: Stiri externe
cioncire nave canalul manecii

Incident naval grav, sambata dimineata.

O nava petroliera cu 38.000 de tone de titei s-a ciocnit sambata dimineata cu un cargobot in canalul Manecii. Potrivi presei locale, petrolierul Seafrontier a intrat in nava cargo Huayan Endeavour, care plecare dintr-un port olandez si se indrepta spre Columbia, transmite The Independent.

Aproximativ 50 de persoane formeaza echipajele celor doua nave, care navigheaza sub steagul regiunii administrative speciale Hong Kong.

Jurnalistii La Voix du Nord au relatat ca ciocnirea navelor a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de localitatea franceza Dunkerque.

Nicio persoana nu a fost ranita in urma accidentului, dar nu exista informatii despre posibile varsari de petrol in canalul Manecii.

Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritima (MRCC) de la Dover a trimis doua ambarcatiuni de patrula si doua elicoptere in zona accidentului din stramtoarea care separa Marea Britanie de Franta.

Petrolierul Seafrontier este asteptat sa navigheze spre un port olandez sau belgian pentru reparatii, in vreme ce Huayan Endeavour ar putea sa acosteze in Marea Britanie.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO