Un paun a murit de frica la o gradina zoologica din China. Ce i-au facut vizitatorii inainte de a se fotografia cu el

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56
paun china

Un paun dintr-o specie rara a murit intr-o gradina zoologica din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei dupa ce a interferat cu vizitatorii care l-au prins si l-au tras de pene fotografiindu-se cu el, imaginile devenind virale pe internet.

Un crescator a gasit 'paunul albastru' mort, cu unele dintre pene lipsa, in timpul vacantei de Anul Nou Lunar, in gradina zoologica Yunnan Wild Animal Park, din Kunming, capitala provinciei Yunnan, a precizat miercuri Li Yulong, seful departamentului de management al animalelor al acestei gradini zoologice, potrivit Agerpres.

Medicii veterinari au descoperit ca paunul a murit de frica. Gradina zoologica a avut o multime de vizitatori in timpul vacantei de sapte zile cu ocazia Anului Nou Lunar. In ciuda panourilor de avertizare impotriva unor astfel de fapte, unii turisti au incercat sa prinda animalele, a spus Li, adaugand ca muncitorii gradinii zoologice au intervenit in multe cazuri pentru a opri contactul fizic al vizitatorilor cu animalele.

Este dificila apropierea de un paun aflat in libertate, dar oamenii au reusit sa-l prinda utilizand produse alimentare ca momeala, a explicat Li. Fotografiile postate online de publicul vizitator infatiseaza un om razand in timp ce prinde un paun iar o femeie trage de penele pasarii.

Imaginile au provocat o reactie furioasa a internautilor. Li a cerut turistilor sa trateze animalele cu respect, sa nu le vaneze, sa nu le loveasca si sa nu intre in contact cu acestea.

Paunul albastru, cunoscut de asemenea si sub numele de paunul asiatic, se afla pe lista rosie a speciilor amenintate elaborata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. Penele frumoase care formeaza coada pasarii sunt adesea folosite de oameni ca decoratiuni, mai noteaza agentia Xinhua.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO