Un mort si opt raniti la Paris, in urma unui incendiu la un bloc apartinand primariei. O femeie a sarit pe fereastra

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06
incendiu paris- twitter

Un incendiu intr-un imobil din arondismentul al XX-lea din Paris s-a soldat, in noaptea de marti spre miercuri, cu un mort, doi raniti grav si sase raniti usor, potrivit pompierilor, relateaza news.ro, citand AFP.

Incendiul, a carui cauza era inca necunoscuta, a izbucnit intr-un imobil de sapte etaje situat pe bulevardul Davout, la numarul 158. Flacarile s-au extins la una dintre cele trei scari ale imobilului si la mai multe apartamente situate intre etajele al treilea si al saptelea.

O femeie, care a sarit pe fereastra, a murit. Alte doua femei au fost grav ranite si prezentau intoxicatii cu fum si arsuri. Prognosticul lor vital era angajat, a precizat capitanul Yvon Bot, de la pompierii din Paris, care au fost apelati la ora locala 0.30 (1.30, ora Romaniei).

Patru femei si doi barbati au fost afectati mai usor de intoxicatii cu fum. Victimele prezentau, de asemenea, arsuri. Incendiul a fost controlat rapid, in urma interventiei a 80 de pompieri si 20 de vehicule. Echipe de interventie au salvat zece persoane care se aflau la ferestre locuintelor si se pregateau sa se arunce de la etaj, potrivit capitanului Bot.
Cei 60 de locuitori din imobil au fost evacuati si condusi intr-un centru de primire.

Unul dintre locuitori, Thomas Chaney, a declarat pentru AFP ca multi locatari erau ingrijorati de salubritatea imobilului si au semnalat mai multe probleme proprietarului imobilului, Regia Imobiliara a Primariei Parisului (RIVP), inclusiv prezenta unor soareci, gandaci, subsoluri "intr-o stare lamentabila", probleme electrice.

Imobilul "nu este depasit, dar are nevoie de reabilitare", a apreciat el. Chaney a deplans totodata faptul ca Regia "nu a efectuat lucrari care se impun intr-un imobil destul de vechi".
 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO