Un lider politic rus ataca Marea Britanie: "Londra sa ia o pauza si un Twix". Cum a ajuns in discutie un razboi cu Argentina
Declaratiile controversate la adresa puterilor occidentale par sa fi devenit o moda printre decidentii politici de la Moscova
Presedintele Comisiei pentru Afaceri Internationale din Duma de Stat a Rusiei, Aleksei Puskov, a scris duminica pe Twitter ca statutul de teritoriu rus al Crimeei este mai legitim decat cel al Insulelor Falkland de teritoriu britanic, relateaza Interfax. "Dati-mi voie sa reamintesc Londrei ca Crimeea este mai indreptatita sa pretinda statutul de teritoriu rus decat sunt Insulele Falkland la statutul de teritoriu britanic", a scris Puskov pe Twitter.
"Londra ar trebui sa ia o pauza si sa ia un Twix. Toate sondajele occidentale desfasurate in Crimeea arata ca o majoritate absoluta a locuitorilor din Crimeea sustine alipirea la Rusia", a continuat el. Se pare insa ca a facut o confuzie in materie de dulciuri occidentale , deoarece „Take a Break” (Ia o pauza) este sloganul folosit in toata lumea de KitKat, nu de Twix.
Puskov a intrat in politica ca autor al discursurilor lui Mihail Gorbaciov din perioada perestroikai, apoi a devenit jurnalist. A condus televiziunea rusa si a fost ales in Duma cu sustinerea partidului Rusia Unita, condus de Vladimir Putin. Fiica sa este sefa biroului de la Londra al Russia Today, postul oficial de propaganda al Kremlinului.
Mesajul lui Puskov vine ca raspuns la faptul ca ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a cerut duminca Rusiei, sa returneze Crimeea Ucrainei. "Mesajul nostru pentru Rusia este consecvent si clar: anexarea Crimeei a fost ilegala si ilegitima in martie 2014 si ramane ilegala si ilegitima in martie 2015. Rusia trebuie sa returneze Crimeea Ucrainei", a declarat Hammond la un an de la anexarea peninsulei de catre Rusia.
Majoritatea parlamentara din Duma de Stat a reactionat vehement la aceasta declaratie. "Crimeea face parte din Rusia din martie 2014. In acest sens, nu este nicio diferenta intre Crimeea si Kamceatka, de exemplu", a declarat duminica vicepresedintele grupului parlamentar Rusia Unita, Frant Klintevici. Insulele Falkland sunt un arhipelag din sudul Oceanului Atlantic care face parte de facto din Marea Britanie. Drepturile Marii Britanii asupra acestor insule sunt insa contestate de Argentina. Un conflict militar a izbucnit intre cele doua tari pe tema insulelor Falkland in 1982. Argentina a fost invinsa, dar continua sa aiba pretentii teritoriale asupra arhipelagului.
Sursa: Mediafax
Etichete: Rusia, Marea Britanie, londra, moscova, argentina, crimeea, anexare, Falkland,
Dată publicare:
23-03-2015 12:27