Un jurnalist AFP, agresat de soldati israelieni pentru ca filma incidentele cu palestinienii: "Si-a scos pistolul"

Ultima actualizare: 01-10-2015 07:11

Soldatii israelieni au fost filmati in timp ce distrug camera de filmat a unui cameraman AFP. Cand s-a intors sa fotografieze resturile, acesta a fost pus la pamant si chiar lovit in fata.

Incidentul a fost filmat, iar armata israeliana a anuntat ca va lua masuri contra celor vinovati.

Cameramanul Andrea Bernardi se afla in Cisiordania impreuna cu un coleg fotograf, de origine palestiniana, cand intre fortele israeliene si grupuri de tineri palestinieni au izbucnit ciocniri sporadice. Bernardi incepe sa filmeze, dar este oprit de soldatii israelieni.

Andrea Bernardi, jurnalist AFP: "Nu am avut timp sa ascund camera si un soldat mi-a luat-o din mana. A aruncat-o violent si i-a rupt microfonul."

Cei doi se indeparteaza, insa un soldat vine dupa ei. Ia unul din aparatele fotografului si il arunca la pamant.

Pe cel de-al doilea il confisca. Sperand sa obtina dovada a ceea ce se intamplase, Bernardi se intoarce cu gandul sa fotografieze camera de filmat stricata. In scurt timp, un vehicul al armatei israeliene opreste langa el, iar soldatii il pun la pamant. Bernardi spune ca a fost lovit in fata, iar agentia AFP a anuntat ca angajatul sau a avut nevoie de spitalizare.

Andrea Bernardi, jurnalist AFP: "Cel care se afla la volan s-a dat jos din masina, si-a scos pistolul de la spate si m-a lovit cu el in fata."

Asociatia jurnalistilor straini a condamnat incidentul, remarcand ca soldatii israelieni actioneaza mult prea des in afara ordinelor, fara a se teme de consecinte.

Andrea Bernardi, jurnalist AFP: "Este vorba de doi sau trei soldat care pur si simplu si-au pierdut mintile. S-au purtat ridicol."

Armata israeliana a anuntat ca a deschis o ancheta si a promis masuri disciplinare pentru cei vinovati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO