Un italian a murit la 6 luni după infecția cu coronavirus. Soția sa a povestit chinul prin care a trecut

Ultima actualizare: 09-09-2020 11:27
Mario Fanelli
corriere.it

Un italian de 64 de ani a murit sâmbătă, la 6 luni după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Acesta nu avea probleme grave de sănătate, însă virusul i-a afectat puternic organismul, a povestit soția acestuia pentru corriere.it.

Mario Fanelli, un electrician din Cattolica, s-a trezit pe 5 martie cu febră mare, de 39 de grade. Timp de zece zile s-a tratat acasă cu medicamente, timp în care temperatura a continuat să îi crească și să îi scadă în faze alternative. Însă simptomele i s-au agravat, iar la jumătatea lunii a fost internat în spitalul din Rimini.

„Când aud oameni care spun că virusul nu există, că este mai slab, că nu vor să poarte măști, simt o furie imensă. Ei nu știu prin ce am trecut, ceva ce nu-i doresc nici celui mai mare dușman al meu. Mario nu suferea de alte patologii, el lua doar o pastilă de tensiune”, a povesit soția bărbatului, care a dezvoltat și ea o formă ușoară de Covid-19.

După 20 de zile petrecute în spital, bărbatul a scăpat de virus, însă organismul său era deja puternic afectat. În ciuda tratamentelor și a numeroaselor intervenții chirurgicale - ultima având loc chiar cu câteva zile în urmă - Mario a decedat.

„Un medic mi-a explicat că acest virus reacționează foarte diferit de la un pacient la altul. Îi afectase plămânii, stomacul și inima soțului meu. Avusese o infecție pleurală. Și în ultimele luni a suferit numeroase operații, inclusiv ultima de acum câteva zile, o ultimă încercare făcută de medici pentru a-i salva viața. O încercare din păcate inutilă. Dar Mario devenise negativ și învinsese virusul. Dar virusul îi afectase prea tare organismul”, a mai spus soția bărbatului.

După ce a scăpat de infecția cu coronavirus, medicii auînceputsă îl trezeasca treptat din coma indusa. Astfel, el a reușit să își revadă soția, chiar dacă se afla în continuare la terapie intensivă. Cei doi au sărbătorit 40 de ani de căsătorie pe 30 august, cu doar câteva zile înainte ca Mario să piardă lupta cu boala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO