Un director al ONU susține că 2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva foametea la nivel mondial
Un grup mic de persoane ultrabogate ar putea ajuta la rezolvarea foametei globale cu doar o fracție din averea lor netă, potrivit directorului Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, David Beasley.
Miliardarii trebuie „să acţioneze acum, o singură dată”, a spus David Beasley, a afirmat, într-un interviu acordat CNN, făcând referire în special la cei mai bogați doi oameni din lume, Jeff Bezos și Elon Musk.
„6 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe cei 42 de milioane de oameni care literalmente vor muri dacă nu ajungem la ei. Nu este complicat”, a adăugat oficialul ONU.
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, are o avere netă de aproape 289 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, ceea ce înseamnă că Beasley cere o donație de doar 2% din averea miliardarului.
Averea netă a miliardarilor americani aproape s-a dublat de la începutul pandemiei, ajungând la 5,04 trilioane de dolari în octombrie, potrivit grupurilor progresiste Institute for Policy Studies și Americans for Tax Fairness.
O „furtună perfectă”, formată din mai multe crize, precum schimbările climatice și pandemia de COVID-19, a adus multe naţiuni în punctul în care „bat la ușa foametei”, a spus Beasley.
Jumătate din populația Afganistanului - 22,8 milioane de oameni - se confruntă cu o problemă acută a foametei, potrivit unui raport al Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite publicat luni.
Șomajul fără precedent și o criză de lichidități înseamnă că țara se apropie de o criză umanitară majoră, iar 3,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani suferă de foame, concluzionează raportul.
Nici în Etiopia, de exemplu, situația nu arată bine. Raportul ONU estimează că 5,2 milioane de oameni din regiunea Tigray au nevoie urgentă de hrană.
Organizațiile umanitare s-au luptat să aducă provizii pentru cei care au nevoie, însă criza s-a agravat.