Un cuplu bulgar a fost arestat în Germania pentru trafic de nou-născuţi. Cum racolau femeile însărcinate
Un cuplu bulgar căutat într-un caz de trafic de nou-născuţi în Grecia a fost arestat în Germania şi va fi în curând extrădat, a anunţat miercuri parchetul de la Sofia, citat de France Presse, potrivit Agerpres.
Pe numele celor doi suspecţi a fost emis un mandat european de arestare încă din februarie pentru "presupusă participare la o bandă criminală organizată ce vindea bebeluşi pe teritoriul Greciei", potrivit unui comunicat.
Cuplul, al cărui fiu se află deja în detenţie în Bulgaria, a fost arestat pe 29 aprilie la Neukirchen (sud-vest). Parchetul nu a detaliat motivele şederii lor în Germania.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Toţi trei se confruntă cu închisoare între 5 şi 15 ani.
Ei sunt acuzaţi că au recrutat în Bulgaria începând din 2015 femei însărcinate din medii sărace cu promisiunea de a le plăti între 5.000 şi 7.000 de leva (2.500 - 3.500 de euro). Acestea au fost apoi duse şi cazate într-un apartament din Atena înainte de a naşte.
"La câteva zile după naştere, copiii erau vânduţi unor comercianţi locali aparţinând probabil unei reţele internaţionale de trafic de copii", a explicat parchetul. Au fost identificate nouă femei, toate sărace, ai căror copii s-au născut şi au fost vânduţi în Grecia, potrivit sursei citate.
Traficul cu nou-născuţi, răspândit iniţial în ghetourile de romi din regiunea Burgas (est), s-a extins în alte regiuni bulgare în ultimii ani, cu Grecia vecină drept destinaţie principală.
În această ţară, încetineala procedurilor de adopţie, care în trecut putea dura până la cinci ani, i-a determinat pe mulţi să recurgă la acest tip de trafic ilegal.
O lege din 2018 a redus timpul de aşteptare, dar reţelele încă există şi rămân o "soluţie" uşoară pentru cei ce nu reuşesc să adopte un copil pe cale legală.