Autoritățile americane oferă gogoși, bere sau marijuana oamenilor pentru a-i convinge să se vaccineze

×
Codul embed a fost copiat

Numărul cazurilor noi de coronavirus, spitalizări și decese a scăzut semnificativ în Statele Unite. Experții în sănătate spun că progresele se datorează vaccinării în masă.

 

Până în acest moment, au fost complet imunizați 40% dintre adulții americani. Iar liderul de la Casa Albă și-a stabilit un nou obiectiv în lupta cu pandemia - 70% dintre adulţi să primească cel puţin o doză de vaccin până pe 4 iulie, de Ziua Americii.

Pe de altă parte, ziarul The New York Times anunță că Pfizer va solicita în septembrie aprobarea ca vaccinul său să fie administrat și copiilor cu vârste între 2 și 11 ani.

Joe Biden: ”Obiectivul nostru până pe 4 iulie este ca 70% dintre americanii adulți să fie vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid și cel puțin 160 de milioane de americani să fie complet vaccinați”.

Dr. Anthony Fauci: ”Cred că putem atinge ținta, nu va fi ușor, dar e posibil”.

După ce a făcut din combaterea coronavirusului o prioritate a administraţiei sale, președintele american a anunțat o nouă strategie de vaccinare, în condițiile în care numărul doritorilor este în scădere.

Dr. Paul Offit, FDA's Vaccine Advisory Committee Member: ”Dacă nu ajungem la o imunitate de turmă de 80%, atunci veți vedea o nouă creștere a acestui virus în iarna viitoare”.

 

Bani, bilete la muzeu și spectacole, reduceri sau zile libere- printre oferte

 

Autorităţile vor pune accentul pe clinici mobile şi puncte de vaccinare la îndemâna oamenilor.

Joe Biden: "Începând din această săptămână, îi vom îndruma pe toți partenerii de farmacii să pună la dispoziție un program (pentru cei care vor să se vaccineze). În curând vă veți putea vaccina fără programare în marea majoritate a celor 40.000 de farmacii din toată țara".

Experții caută abordări noi pentru a-i convinge pe cei reticenți și chiar le sugerează raționamentul potrivit.

Dr. Anthony Fauci: ”Vreau să fiu parte a soluției, nu a problemei”.

În frunte cu președintele, responsabilii americani încurajează recompensele pentru vaccinare.

Joe Biden: ”Vouchere, reduceri sau alte modalități creative de a face vaccinarea mai atractivă și mai distractivă”.

Tot mai multe state americane dar și companii private le oferă vaccinaților bani, între 50 și 100 de dolari, bilete la muzeu și spectacole, reduceri, gratuități, zile libere ori câte o gogoașă zilnic până la sfârșitul anului.

Phil Murphy, guvernator New Jersey: ”Orice locuitor din New Jersey care își face prima doza în luna mai și prezintă dovada la una dintre fabricile de bere asociate va primi o bere gratis”.

Iar un dispensar specializat în marijuana din Michigan, oferă "iarbă” în schimbul dovezii vaccinării. În ultimele 3 luni, unitatea a distribuit peste 25.000 de țigări cu marijuana pre-rulate.

 

India nu e în stare nici să distribuie ajutoarele pe care le-a primit

 

Pe de altă parte, în India, criza se adâncește.

Dr. Mathukumalli Vidyasagar: ”(Dezastrul) este urmarea mai multor factori. În primul rând, oamenii au încetat să mai respecte regulile sanitare anti-Covid. În al doilea rând, a contribuit apariția anumitor variante contagioase pe subcontinentul indian și, în al treilea rând, au fost de vină unele evenimentele publice supraaglomerate, cum ar fi nunțile sau oamenii care au ieșit în baruri".

India a raportat în ultimele 24 de ore 383.000 de noi infectări și în jur de 4.000 de decese. În aceste condiții este strigător la cer că, potrivit CNN, mare parte din ajutoarele trimise de zeci de țări ale lumii stau în aeroportul din New Delhi. Guvernul nu s-a învrednicit până acum să distribuie materialele vitale acolo unde e mai mare nevoie de ele.

Dr. Sumit Ray, Head of Critical Care Medicine at Holy Family Hospital: ”Am trecut de limita a ceea ce putem face noi, ca spital. Guvernul trebuie să intervină și dincolo de furnizarea de oxigen. Ne trebuie unități noi, spitale de campanie, din prefabricate, ventilatoare, cadre medicale, exact ca în cazul unui dezastru natural”.

Deocamdată, aproape 4.000 de vagoane de tren au fost amenajate cu peste 60.000 de paturi, gata să servească drept unități de izolare pentru pacienții Covid.

 

 

 

 

Citește și...
Politico: Viktor Orban a folosit datele COVID ale maghiarilor pentru a impulsiona campania electorală
Politico: Viktor Orban a folosit datele COVID ale maghiarilor pentru a impulsiona campania electorală

Un raport al Human Rights Watch arată că partidul premierului maghiar Viktor Orban a folosit datele cetățenilor care s-au înscris la vaccinul anti-COVID-19 pentru a răspândi mesajele de campanie înaintea alegerilor din Ungaria, din aprilie 2022.

Aleksandar Vulin, un pro-rus, numit şef al serviciilor de informaţii din Serbia
Aleksandar Vulin, un pro-rus, numit şef al serviciilor de informaţii din Serbia

Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de şef al Serviciului de informaţii (BIA), a anunţat televiziunea de stat (RTS).

 

După ce Polonia a refuzat să acorde vize delegaţiei Rusiei, Moscova acuză Occidentul că subminează OSCE
După ce Polonia a refuzat să acorde vize delegaţiei Rusiei, Moscova acuză Occidentul că subminează OSCE

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, acuză Occidentul că a respins șansa de a face din OSCE o adevărată punte de legătură cu Rusia după Războiul Rece.

Recomandări
Elisabeta Lipă, românca de aur a canotajului și ”mama” noii generații de campioni: ”Sunt dovada vie că nu există nu se poate”
Elisabeta Lipă, românca de aur a canotajului și ”mama” noii generații de campioni: ”Sunt dovada vie că nu există nu se poate”

Şase participări la jocurile olimpice, 8 medalii olimpice, zeci de titluri naţionale. Aşa arată un palmares greu de egalat care i-a adus titlul de canotoare a secolului XX Elisabetei Lipă.

Trăim în cea mai bună Românie de până acum
Trăim în cea mai bună Românie de până acum

Trăim în cea mai bună Românie de până acum

CM 2022 - Surpriză incredibilă la Mondial! Germania, eliminată încă din grupe
CM 2022 - Surpriză incredibilă la Mondial! Germania, eliminată încă din grupe

CM 2022 | Canada - Maroc & Croația - Belgia, LIVE TEXT. Cine va merge mai departe în Grupa F