Un britanic a inventat software-ul care te invata cum sa tragi corect clopotul. Sistemul este testat in cateva biserici
Tehnologia si-a croit drum pana in turlele bisericilor. Un britanic a creat un program care iti arata cum trebuie sa tragi corect clopotul.
Softul este destinat novicilor in meserie. Ii ajuta sa invete care sunt miscarile si cum sa respecte ritmul, pentru a fi in armonie cu colegii lor, atunci cand sunt trase clopotele.
O biserica din estul Londrei are opt clopote si tot atatia experti in manuirea franghiilor care le urnesc. Fiecare dintre ei stie cand trebuie sa puna clopotul in miscare si cand trebuie sa il opreasca, respectand un ritm strict, transmis din generatie in generatie. Nu e ceva ce se invata usor, iar un novice are nevoie, in mod normal, de luni bune pentru a fi in armonie cu ceilalti. Lucrurile s-ar putea schimba cu ajutorul unui program, ce poate fi instalat pe computer, si invata pe oricine cum sa traga clopotul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Programul separă fiecare actiune din compozitie, asa ca ii putem invata pe oameni ritmul pas cu pas", spune clopotarul Roger Booth.
"Cand esti acasa nu trebuie decat sa alegi ce clopot vrei sa tragi, iar programul va genera sunetele produse de celelalte clopote, dublate de imagini care iti arata ce fac ceilalti", spune Chris Hughes, inventatorul softului.
Iar acest lucru este important, intrucat trebuie sa iti privesti colegii, ca sa iti dai seama cand si cum trebuie sa tragi de franghie.
"Bineinteles, nu inveti actiunea in sine, cum sa tragi de franghie, ci alte aspecte. In principal, cum sa faci clopotul sa sune la momentul potrivit", a mai spus Hughes.
Deocamdata, programul e testat in cateva biserici din Marea Britanie.
Sursa: Pro TV
Etichete: Marea Britanie, biserica, software, clopot,
Dată publicare:
15-12-2014 08:27