Programul de calculator care deschide ORICE incuietoare. Inventatorii sai au hotarat sa il pastreze secret. VIDEO


Ultimul update: Duminica 05 Octombrie 2014 06:53
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2014 11:16
Categorie: Smart things
Photobump

E visul oricarui spargator: un software care iti pemite sa produci chei cu care sa deschizi orice usa. Si tocmai a fost creat de doi ingineri germani

Programul se numeste Photobump si este mai eficient decat orice speraclu sau unealta de spargator. Mai ales ca nu are nevoie de cine stie ce dispozitive complicate sau ilegale, ci doar de un calculator, un aparat foto si o imprimanta 3D.

Inginerii care l-au creat, germanii Jos Weyers si Christian Holler, spun ca un astfel de software ar face munca spargatorilor incredibil de usoara. Cei doi inventatori au refuzat sa comercializeze Photobump, multumindu-se sa-l prezinte pentru a atrage atentia asupra pericolelor care apar din cauza dezvoltarii tehnologiei de printare 3D.

Metoda inedita prin care doi romani au scos mii de euro de la bancomat folosind o CARTELA DE METROU

Photobump are nevoie doar de o poza cu „gaura cheii” de la usa pe care vreti sa o fortati si de cateva date tehnic despre butuc care se gasesc foarte usor pe Internet odata ce ati identificat modelul. Pe baza lor, poate produce la o imprimanta 3D o cheie de plastic care deschide fara probleme usa respectiva. De altfel, nici nu e nevoie sa aveti o imprimanta 3D acasa, deoarece in multe tari exista astfel de dispozitive in centrele de copiere, asa ca puteti pur si simplu sa dati o fuga pana la colt cu modelul tridimensional copiat pe un stick de memorie si sa pretindeti ca v-ati pierdut toate cheile.

Christian Holler a realizat si un video in care demonstreaza eficienta unei chei realizata cu ajutorul software-ului pe care l-a scris. Cheie pe care o foloseste pentru a deschide nu un butuc chinzesc, ci o incuietoare Zess Ikon, considerata una dintre cele mai bune din lume. Si chiar daca inginerii germani au preferats a pastreze secret programul realizat de ei, asta nu inseaman ca exemplul lor nu va putea fi imita pe viitor de cineva cu intentii mai putin bune.

Sursa: Geek.com