Un brazilian a cantat la chitara in timp ce era operat pe creier. Medicii au intervenit pentru a-i indeparta o tumoare

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Un barbat a cantat la chitara in timp ce era operat pe creier, in Brazilia. Medicii au intervenit pentru a-i indeparta o tumoare periculoasa si l-au tinut treaz, sub anestezie locala, sa monitorizeze mai bine situatia.

Iata-l pe Anthony Dias interpretand celebra piesa Yesterday, a celor de la The Beatles. Scena lui este sala de operatie a unui spital din sudul Braziliei, iar publicul este echipa de medici. Anthony a aflat in urma cu trei luni ca are o tumoare pe creier.

Specialistii au hotarat sa il opereze folosind o tehnica noua: pacientul ramane constient pe parcursul interventiei, dar sub anestezie locala, pentru a nu simti durerea. Doctorii pot, in acest caz, sa monitorizeze mai bine activitatea cerebrala si sa reduca riscul leziunilor cu efecte dezastatoare pentru bolnav.

Anthony Dias, pacient: "De-a lungul celor doua zile in care am discutat detaliile interventiei, medicul mi-a spus ca ar fi interesant sa cant la chitara, ca tot vorbeam despre asta, eu fiind cantaret profesionist timp de 20 de ani."

Anthony a interpretat sase melodii, cu voce joasa si multe pauze. Spectacolul l-a ajutat sa se gandeasca la lucruri frumoase, macar pentru cateva momente.

Anthony Dias, pacient: "Cantand, am folosit mai multe zone din creier in acelasi timp, cele responsabile pertru vorbire, memorie, coordonare."

Reprezentatia i-a ajutat asadar si pe medici. Unul dintre ei chiar a cerut un bis, la finalul unei melodi din folclorul brazilian. In varsta de 33 de ani, si in prezent functionar bancar, Anthony a descoperit ca are o tumoare pe creier la doar 15 zile dupa ce a devenit tatal unui baietel. Acum insa, este complet vindecat si in curand va fi externat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO