Un bebelus nascut cu o tumora pe 80% din suprafata ficatului a scapat de cancer. "M-a invatat ce inseamna viata, e eroul meu"

Ultima actualizare: 31-01-2017 07:23

Un miracol. Asa este descris cazul unui bebelus din Wisconsin. A scapat de cancer dupa ce s-a nascut cu o tumora maligna care ii invadase cea mai mare parte a ficatului.

Coilul era prea mic ca sa astepte un transplant, dar medicii l-au vindecat printr-o procedura care n-a mai fost aplicata vreodata unui nou nascut.

Dominic doarme linistit. Inseamna enorm pentru parintii lui, Adam si Ashley, care, in ultimele luni, au avut nenumarate nopti albe.

Mama: "Am fost socata. Uneori inca mai sunt in stare de soc. Ma opresc si ma chinuie un gand, fiul meu s-a nascut cu cancer. Nici n-am vrut sa concep asta."

Dominic s-a nascut cu o tumora canceroasa care ii invadase 80% din ficat.

Mama: "Era palid. Gafaia, asa ca au stiut ca ceva nu e in regula cu copilul."

Tatal: "Inca de la inceput viata a fost teribila pentru el. Daca era dupa mine, as fi vrut sa fiu eu in locul lui."

La doar cateva zile de la nastere, Dominic a fost supus chimioterapiei. Dar indepartarea tumorii pe cale chirurgicala i-ar fi lasat o portiune prea mica de ficat, ca sa poata supravietui si ar fi fost extrem de riscant sa se astepte un organ compatibil, pentru transplant.

Medic: "Era riscul ca in acest timp cancerul sa devina tot mai agresiv si sa se raspandeasca."

Asa ca medicii de la spitalul din Milwaukee au incercat o procedura care nu s-a mai facut niciodata in lume, in cazul unui bebelus.

Chirurgii au taiat vasele de sange care alimentau tumora, izoland minuscula parte sanatoasa a ficatului; care, astfel, a putut sa se dezvolte. Odata ce ficatul sanatos a crescut suficient, copilul a fost supus unei noi operatii, prin care a fost extirpata tumora.

Acum, Dominic a scapat de cancer, iar parintii vad in fiecare miscare sau zambet un semn al triumfului vietii. Si le multumesc doctorilor, dar si Celui de Sus, ca fiul lor s-a insanatosit.

Mama: "Pentru mine, ei sunt ingeri pe pamant."

Tatal: "Nici n-a implinit cinci luni, dar el m-a invatat ce inseamna viata. Este eroul meu. Ma intareste si imi da curaj. El ne arata cum sa fim puternici si sa facem fata provocarilor."

Este uimitor. Il privesc si vad un copil miracol. Abia astept sa-i arat lumea in care a venit si sa-l invat tot ce stiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO