Un baiat in varsta de 12 ani, inarmat cu un pistol de jucarie, a fost ucis de politistii americani din Cleveland

Ultima actualizare: 27-11-2014 06:58

Un baiat in varsta de 12 ani, care avea asupra lui un pistol cu bile ce semana cu o arma reala, a fost ucis de politisti intr-o zona de joaca din Cleveland, in Ohio, SUA.

Doi politisti au intervenit sambata dupa-amiaza intr-o zona de joaca in aer liber dupa ce au fost semnalati prin telefon in legatura cu prezenta unei persoane inarmate cu un pistol care ia la tinta trecatorii, potrivit unui comunicat difuzat sambata de divizia de politie desemnata cu anchetarea folosirii fortei letale.

Cei doi politisti ajunsi la fata locului i-ar fi cerut baiatului sa ridice mainile in aer, dar acesta "ar fi ridicat mainile spre sold pentru a lua pistolul", potrivit comunicatului. Politistii au deschis focul si l-au lovit pe baiat in piept. Potrivit cotidianului local Plain Dealer, el a murit duminica. Numele lui nu a fost dat publicitatii.

Dupa mai multe focuri de arma, politistii au realizat ca "arma aflata in posesia suspectului in varsta de 12 ani era un pistol de tip airsoft (cu bile) care seamana cu un pistol semiautomat, cu siguranta trasa", a afirmat politia. Unul dintre politisti are mai putin de un an de experienta, iar celalalt zece ani, a declarat presedintele unui sindicat al politistilor pentru cotidian.

Potrivit unei inregistrari telefonici, persoana care a sunat la politia a declarat ca arma este "probabil de jucarie". Cei doi politisti au fost trimisi in concediu pana la finalizarea anchetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO