Un băiat de 11 ani va merge pe jos 320 de km. Care este motivul

Ultima actualizare: 25-07-2021 17:26
băiat mers jos
BBC

Un băiat în vârstă de 11 ani, din Hebden Bridge, a început o călătore de 321 de km – pe care îi va parcurge pe jos – pentru a crește gradul de conștientizare asupra schimbărilor climatice.

Jude spune că prin acțiunea sa vrea să pună presiune pe miniștrii britanici cu privire la anumite măsuri care ar trebui luate.

În luna februarie, a fost lansată o petiție prin care se cere o dezbatere parlamentară privind o taxă pe carbon. Aceasta și cartea Dire Predictions, despre care băiatul spune că oferă soluții pentru schimbarea climatică, l-au inspirat, conform BBC

"Sper să duc această petiție la 100.000 de semnături, astfel încât să fie dezbătută în Parlament", a declarat Jude.

O altă sursă de inspirație pentru călătoria lui Jude spre Londra a fost un unchi al unui prieten care a făcut o călătorie în jurul lumii pe bicicletă cu același scop.

"Am citit și despre un băiat care a mers cu bicicleta din Palermo în  Anglia pentru a sensibiliza cu privire la refugiați", a mai spus el.

Băiatul are de gând să meargă câte 25 de km pe zi timp de 21 de zile și speră să îi inspire și pe alți tineri să înceapă astfel de provocări.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO