Un avion-cargo oficial s-a prăbușit în Congo. Opt persoane au murit
Toţi cei opt oameni aflaţi la bordul avionului care transporta membri ai staffului preşedintelui din Republica Democrată Congo şi care s-a prăbuşit joi în estul ţării au murit, a declarat vineri un consilier prezidenţial.
Avionul, care îl transporta pe şoferul preşedintelui Felix Tshisekedi, un manager pentru logistică şi câţiva soldaţi, se îndrepta spre capitala Kinshasa şi a dispărut de pe radar joi după-amiază la o oră după plecare, se menţionează într-un comunicat al autorităţii civile de aviaţie, relatează Agerpres.
Avionul s-a prăbuşit într-o pădure din Maniema şi s-a rupt după aterizare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Nu există supravieţuitori. Cadavrele au fost toate carbonizate", a spus consilierul Vidiye Tshimanga.
Cauza accidentului aviatic nu este încă clară.
La televiziunile locale a putut fi văzută o mulţime de sute de susţinători ai lui Tshisekedi care au ieşit pe străzi după ce ştirea a fost difuzată vineri dimineaţă, temându-se că prăbuşirea a fost un fel de tentativă de lovitură de stat eşuată împotriva lui Tshisekedi.
Preşedintele în exerciţiu a preluat funcţia de la fostul preşedinte Joseph Kabila în acest an. Până în prezent nu există informaţii care să susţină un astfel de scenariu, notează Reuters.
Autoritățile au pierdut joi contactul cu aeronava, la 59 de minute de la decolare.
Preşedintele Félix Tshisekedi s-a întors joi seara la Kinshasa, după o vizită de patru zile în estul RDC.
„Cu o autonomie de 6 ore de zbor, Antonov-72 urma să aterizeze la Kinshasa la 16:43 UTC (timpul universal coordonat ). După pierderea contactului cu centrul de control, solicitările lansate către toate staţiile de pe ruta sa nu au dus la nicio informaţie cu privire la localizarea sa”, a explicat Jean Mpunga, directorul general al AAC.
Accidentele de avion implicând aparate Antonov sunt frecvente în Republica Democratică Congo, soldându-se cu numeroase victime umane.
În septembrie 2017, prăbuşirea unui Antonov al armatei a făcut 12 morţi după decolarea sa de pe aeroportul din Kinshasa.
Dar cel mai sângeros bilanţ al unui accident implicând un aparat Antonov a avut loc în ianuarie 1996, când un avion de acest tip a ratat decolarea din cauza supraîncărcării şi s-a prăbuşit într-o piaţă din Kinshasa, făcând aproape 350 de morţi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!