Un atentat cu bomba a fost dejucat in Bulgaria. Atacul ii viza pe turistii israelieni


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 15:57
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2012 07:46
Categorie: Stiri externe
Trupe anti-tero din Bulgaria

O tentativa de atac cu bomba impotriva turistilor israelieni a fost dejucata marti in Bulgaria. Anuntul a fost facut duminica seara de catre televiziunea publica israeliana.

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit marti ascuns intr-un autobuz care transporta turisti israelieni de la frontiera cu Turcia catre o statiune bulgara de schi, a adaugat televiziunea.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, dispozitivul a fost amplasat in autobuz in timpul noptii de luni spre marti. Soferul a fost interogat de politie, in timp ce militarii bulgari au fost mobilizati ca masura de precautie in mai multe statiuni de schi frecventate de turisti israelieni, a adaugat televiziunea.

Comentatorul militar al televiziunii a evocat posibilitatea ca aceasta tentativa sa fie legata de apropierea datei la care se implinesc patru ani de la asasinarea lui Imad Mughnieh, unul dintre fondatorii organizatiei militare libaneze Hezbollah. Acesta a fost ucis intr-un atentat in februarie 2008 la Damasc. Hezbollah a acuzat Israelul ca se afla la originea acestui asasinat.

Sursa: Mediafax

Atentat sinucigas in centrul Damascului: cel putin 25 de morti si 46 de raniti
Masacru in Bagdad. Patru bombe au explodat si au ucis cel putin 53 de oameni
Craciun insangerat pentru crestini. Musulmanii au ucis 40 de nigerieni cu bombe in biserici
VIDEO PROTVPLUS.RO