UE anunta ca prelungeste sanctiunile economice impotriva Rusiei, pana cand isi va indeplini obligatiile Acordului de la Minsk

Vladimir Putin - Getty

Ministrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luni prelungirea, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016, a sanctiunilor economice impotriva Rusiei pentru rolul sau in conflictul din Ucraina, transmite AFP

Decizia sefilor diplomatiilor din UE a fost luata in contextul in care sanctiunile instituite la adresa Moscovei, dupa anexarea Crimeii si declansarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, expira la sfarsitul lunii iulie, potrivit

Agerpres

.

Aceste sanctiuni prevad interdictii de viza si inghetarea conturilor unor responsabili rusi sau ucraineni prorusi, dar si masuri impotriva unor sectoare intregi ale economiei ruse, precum cel bancar, al apararii sau cel petrolier.

Sanctiunile au fost prelungite 'pana cand Rusia isi va indeplini obligatiile asumate prin acordul (de incetare a focului) de la Minsk', a precizat ministrul britanic de externe Philip Hammond.

Citește și
tanar din Rusia cu cip in mana
Masura extrema luata de un rus impotriva controlorilor de pe transportul in comun. "E un semn ca vine Sfarsitul Lumii"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Acordul de pace de la Minsk, semnat in luna februarie in capitala belarusa, prevede masuri progresive pana la sfarsitul anului in vederea incetarii conflictului dintre Kiev si separatistii prorusi. in pofida armistitiului, mai multe incidente soldate cu victime au loc frecvent in estul ucrainean, unde peste 6.400 de persoane au pierit in conflictul care dureaza din aprilie 2014. In ultimele saptamani, ostilitatile s-au intensificat in mai multe puncte de pe linia frontului, generand temeri privind o noua escaladare a tensiunilor.

Sanctiunile impotriva Rusiei au fost instituite la 29 iulie 2014, dupa o reuniune de urgenta convocata la Bruxelles ca reactie la prabusirea, in zona de conflict, a avionului Boeing, al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord. Ele au fost intarite in septembrie 2014, creand dificultati economiei ruse, fara a produce insa o schimbare in atitudinea presedintelui Vladimir Putin, acuzat de statele occidentale ca trimite in continuare trupe si arme separatistilor din estul Ucrainei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Sputnik:
Sputnik: "SUA isi incordeaza muschii la granitele Rusiei, intr-un Game of Thrones global"

Desfasurarea de forte militare NATO langa granitele Rusiei,precum si faptul ca SUA isi incordeaza muschii in Europa este o incercare de intimidare nucleara, scrie ziarul german Suddeutsche, preluat de grupul rus de presa controlat de Moscova, Sputnik.

Masura extrema luata de un rus impotriva controlorilor de pe transportul in comun.
Masura extrema luata de un rus impotriva controlorilor de pe transportul in comun. "E un semn ca vine Sfarsitul Lumii"

Satul sa fie prins fara cartela in tramvai, un tanar inginer din capitala Rusiei a apelat la tehnologie.

Rusia ameninta Suedia cu represalii daca se va alatura NATO:
Rusia ameninta Suedia cu represalii daca se va alatura NATO: "Vom fi nevoiti sa ne reorientam trupele si rachetele"

Rusia va fi nevoita sa ia masuri militare daca Suedia se alatura statelor NATO, a declarat Viktor Tatarinstev, ambasadorul Rusiei la Stockholm, potrivit The Independent.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.