Ucraina prelungeşte starea de urgenţă până la 31 decembrie
Guvernul ucrainean a prelungit miercuri până la 31 decembrie starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, a anunţat premierul Denis Şmigal, potrivit agenţiei EFE.
''În lume şi în Ucraina incidenţa COVID-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii'', a spus Şmigal după şedinţa de guvern la care s-a luat decizia.
Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci este prelungită periodic starea de urgenţă, denumită şi ''carantina adaptivă'', procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, ultima prelungire expirând pe 31 octombrie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la 1 august restricţiile sunt aplicate ţinând cont de numărul cazurilor de infectare din fiecare regiune a ţării, fiind astfel stabilite patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ suspendarea transportului public, a serviciilor publice şi alte măsuri.
Măsurile noi care vor intra în vigoare odată cu decizia de prelungire a restricţiilor privesc limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive (cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz), precum şi limitarea participării la evenimente sau reuniuni la maxim 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii.
De asemenea, toate companiile vor trebui să-şi trimită angajaţii în telemuncă, acolo unde este posibil, cu menţinerea salariului neschimbat.
Această ţară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent 363.075 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.755 de decese, miercuri fiind confirmate 7.474 de noi îmbolnăviri şi 165 de decese.