Echipa lui Trump implică România în atacurile la adresa lui Biden. Reacţia lui Iohannis

Ultima actualizare: 22-10-2020 18:50
Alegeri SUA 2020. Care este diferența dintre Donald Trump și Joe Biden în ultimele sondaje de opinie
Getty

Dezvăluiri privind interesele comerciale ale fiului lui Joe Biden, în România, Ucraina și China, vor fi făcute în următoarele zile, a declarat șeful de cabinet al Casei Albe, care susține că "bani din aceste țări par să ajungă la familia Biden".

"Mi se pare fascinant faptul că o parte din banii care par să curgă către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina și din China, chiar cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special, în calitate de vicepreședinte", a declarat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, în emisiunea „The Evening Edit” de la Fox Business Network, scrie www.foxnews.com.

Potrivit sursei citate, publicația Wall Street Journal ar putea publica, săptămâna aceasta, un raport despre tranzacțiile lui Hunter Biden, însă nu este clar dacă la asta se referă Meadows.

Șeful de cabinet a adăugat că Joe Biden, care candidează la funcția de președinte al Statelor Unite din partea Partidului Democrat, va avea „multe explicații de dat„. Joe Biden a negat în repetate rânduri să discute despre interesele comerciale ale fiului său, Hunter, în străinătate.

"Comparațiile sunt foarte îngrijorătoare. Așadar, nu este surprinzător că cei care se ocupă de campania lui Biden spun: "Nu vom vorbi cu presa"", a mai spus Meadows.

Informația este confirmată și de președintele Donald Trump, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Fox and Friends”, de marți dimineață.

Când co-prezentatorul Brian Kilmeade îi spune președintelui republican: „Dacă Biden va spune că nu știe nimic, este treba fiului meu, aud că urmează și România...”, Trump spune: "România urmează...Spun chiar acolo, tatăl primește 10%".

 

Giuliani a implicat România în scandalul Trump-Biden: „Fiți atenți la România”

 

În urmă cu un an, Rudy Giuliani, avocatul președintelui american Donald Trump, a vorbit despre mai multe mai multe state în care fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden ar fi fost implicat într-o serie de afaceri controversate, printre care şi România.

Giuliani, fost procuror-general adjunct al SUA, a atras atenția asupra României într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, relatează Agerpres.

„Vreau să priviţi nu doar China. Vreau să fiţi atenți la România. Doar priviţi România”, a spus avocatul lui Trump.

Declarația lui Giuliani a apărut în contextul în care Donad Trump i-a solicitat omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, să reînceapă investigarea lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Cum au ajuns numele lui Trump şi Biden în scandalul Fermei Băneasa. Şi Ambasada SUA a închiriat un teren

 

România s-a trezit implicată în scandalul care, de 2 săptămâni, are în prim plan presiunile făcute de Donald Trump asupra Kievului, pentru a-şi compromite rivalul politic.

Rudy Giuliani, fost adjunct al procurorului-şef al SUA, în prezent unul dintre avocaţii lui Trump, susține că are informații despre afaceri dubioase făcute de fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden în ţara noastră. A făcut dezvăluirea la postul american Fox News, dar fără să ofere dovezi ori detalii despre ce fapte l-ar incrimina pe Biden, unul dintre posibilii contra-candidaţi ai lui Trump în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

În acelaşi timp, democraţii îl acuză pe Donald Trump a făcut abuz de putere când a cerut Ucrainei informații compromiţătoare despre familia Biden, în schimbul deblocării unui ajutor militar.

Reacția lui Klaus Iohannis

 

Klaus Iohannis a comentat, miercuri, declarația făcută de șeful cancelariei Casei Albe, privind dezvăluirile despre Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Președintele României a declarat că nu are nicio informație despre acest personaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO