Turiști atrași cu un sat cu igluuri într-o stațiune montană din Italia. Prețul unei excursii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 10 Februarie 2018 07:48
Categorie: Stiri externe

O staţiune montană din Italia, aflată în prag de faliment, revine uşor la viaţă graţie unei noi atracţii. Proprietarul unui restaurant a construit cu ajutorul unor migranţi africani un sat cu igluuri.

În doar o lună, construcţiile de zăpadă au început să atragă turişti. Vizitatorii sunt curioşi să doarmă într-un iglu sau doar să se fotografieze lângă unul.

San Simone era cândva locul unde italienii îşi petreceau vacanţele, la schi. În ultimii ani, turiştii au început să ocolească staţiunea, iar multe hoteluri şi-au închis porţile sau se pregăteau pentru faliment.

Luna trecută însă, lucrurile au început să meargă mai bine, graţie unei idei împrumutate din Suedia - un sat cu igluuri.

Primele construcţii de zăpadă au fost ridicate mai mult în glumă. Proprietarul unui restaurant s-a apucat de treaba şi a acceptat ajutorul pe care i l-au oferit câţiva solicitanţi de azil din Gambia, care locuiau într-un hotel din zona.

Davide Midali, proprietarul unui restaurant: "Când m-au văzut cum fac fiecare bloc de zăpadă, s-au oferit să mă ajute. Durează în jur de patru-cinci zile ca să construim un singur iglu."

Migranţii, deloc obişnuiţi cu zăpada, s-au bucurat de experienţă.

Omar Kanteh, solicitant de azil: "Când mi-a spus ce e acela un iglu, mi s-a părut ceva foarte ciudat. Dar sunt foarte entuziasmat de tot ce facem aici, mi-am descoperit un talent."

Şi satul cu igluuri a început să aducă din nou turişti în San Simone.

Cristian Palazzi, preşedinte Brânzi Tourist Board: "San Simone urma să se închidă total anul acesta. Mai veneau doar câţiva turişti la final de săptămână ca să se bucure de acest peisaj minunat. Acum putem spune că problema a fost parţial rezolvată."

Cele 17 igluuri pot fi vizitate, iar unele dintre ele pot fi închiriate pentru o noapte sau mai multe.

"Am fost sfătuiţi să venim la San Simone fiindcă e frumos şi puteam vedea nişte igluuri."

O cină la restaurant, un mic dejun organic, o excursie cu ghid în munţi şi o noapte la iglu costă o sută de euro. La lăsarea întunericului, satul este luminat de focuri de tabără.

Tags: turisti, italia, iglu,

Weekend perfect pentru schi. Aplicația pentru a verifica cele 25 de domenii schiabile active
Staţiunile de la munte, pline de copii. Cât costă o tabără de familie
VIDEO PROTVPLUS.RO