Weekend perfect pentru schi. Aplicația pentru a verifica cele 25 de domenii schiabile active


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Februarie 2018 18:00
Categorie: Stiri Turism

Se anunță un weekend perfect pentru schi, după ce a nins în nordul Moldovei, dar și în alte zone de munte. Stațiunea Gura Humorului este aproape plină de turiști și de zăpadă.

Stratul s-a îngroșat bine şi pe Valea Prahovei și în Poiană, unde au ajuns deja mulţi oaspeți.

Pârtia de la Voroneţ e plină deja de turişti, mai ales că peste stratul vechi s-au mai aşezat încă 30 de cm de zăpadă.

Zăpada nouă s-a depus şi pe pârtiile din Poiană Braşov şi pe Valea Prahovei. Pe platoul din Sinaia, la cota 2000 vântul bate cu 80 de km pe oră, aşa că instalaţiile de transport pe cablu au fost oprite.

Turiştii ajunşi la altitudine, înainte ca vremea să se înrăutăţească, au coborât fie pe schiuri, fiu au fost duşi la cota 1400 cu telecabina şi gondolele.

Dacă aveţi în plan să mergeţi în acest weekend la munte, vă puteţi descărca gratuit aplicaţia on piste, dezvoltată de câţiva tineri IT-isti din Cluj. Aici puteţi găsi informaţii în timp real despre starea vremii, stratul de zăpadă de pe părţii, programul de funcţionare, dar şi tarifele de transport pe cablu.

Sergiu Şuteu, dezvoltator aplicaţie: "Haideţi să mergem la un domeniu schiabil deschis, avem Păltiniş, avem detalii generale despre Păltiniş şi dacă intrăm avem şi mai multe: o hartă a traseelor şi pârtiilor care se găsesc aici, apoi date despre cum este acum înnorat, cald sau drum uscat".

În momentul de faţă sunt 25 de domenii schiabile din toată ţara active, însă dezvoltatorii se gândesc să mai introducă încă 20 în viitor.

Mii de turiști au ales muntele în acest weekend. Un zbor cu parapanta costă 300 de lei
Azuga, în stare jalnică din cauza ruinelor. ”Preţurile sunt de Austria şi ce oferim clienților?”
VIDEO PROTVPLUS.RO