Turcia ar putea invada Siria. Conducerea armatei a fost convocata pentru a se studia posibilitatea unei incursiuni


Ultimul update: Joi 09 Iulie 2015 06:43
Data publicarii: Luni 06 Iulie 2015 09:39
Categorie: Stiri externe
tanc din armata Turciei

Conducerea armatei turce a convocat pentru aceasta saptamana comandantii trupelor stationate de-a lungul frontierei cu Siria cu scopul de a studia posibilitatea unei incursiuni pe teritoriul statului vecin, a relatat ziarul Hurriyet, citat de AFP.  

Turcia si-a consolidat apararea militara in ultimele doua saptamani de-a lungul frontierei, desfasurand tancuri, sisteme de rachete antiaeriene si trupe, dupa intensificarea luptelor la nord de orasul sirian Alep, potrivit Agerpres.

Aceste miscari au suscitat speculatii asupra intentiilor guvernului turc de a interveni cu scopul de a respinge combatantii organizatiei Statul Islamic si a stopa avansarea fortelor kurde, care au castigat teren in fata jihadistilor in aceasta regiune.

Desi Ankara a respins orice idee a unei actiuni imediate pe teritoriul sirian, potrivit ziarului Hurriyet, conducerea fortelor armate turce (TSK) a ordonat comandantilor trupelor desfasurate de-a lungul frontierei sa se prezinte la cartierul general din Ankara pentru a discuta detaliile unei astfel de interventii.

Desfasurarea a peste 400 de vehicule blindate, transportand trupe, precum si sprijinul aviatiei militare pentru o astfel de interventie ar figura de asemenea pe ordinea de zi a acestei reuniuni, precizeaza ziarul in editia sa online.

Turcia are defasurati in prezent de-a lungul acestei frontiere 54.000 de militari si a primit peste 1,8 milion de refugiati de la inceputul razboiului in Siria, in martie 2011.

Sursa: Agerpres

Tags: turcia, siria, armata,

VIDEO PROTVPLUS.RO