China a „creat” o variantă de COVID-19 cu o mortalitate de 100% la șoareci „umanizați”. Ucide „surprinzător” de rapid
Într-un studiu asemănător cu cel din Wuhan, oamenii de știință chinezi experimentează o tulpină mutantă a COVID-19 care este 100% letală pentru șoarecii „umanizați”.
Virusul mortal, cunoscut sub numele de GX_P2V, a atacat creierele șoarecilor modificați genetic pentru a reflecta compoziția genetică similară oamenilor, conform unui studiu publicat săptămâna trecută în Beijing, scrie New York Post.
„Aceasta subliniază un risc de contaminare cu GX_P2V în rândul oamenilor și oferă un model unic pentru înțelegerea mecanismelor patogenice ale virusurilor legate de SARS-CoV-2”, au scris autorii.
Virusul mortal este o versiune mutantă a GX/2017, o rudă a coronavirusului care a fost raportat că a fost descoperit în pangolini malaezieni în 2017 - cu trei ani înainte de pandemie. Pangolinii, numiți și furnici sau lupi de pământ acoperiți cu solzi, sunt mamifere găsite în zonele calde ale planetei.
Toți șoarecii infectați cu virusul au murit în doar opt zile, o rată de deces „surprinzător de rapidă”, au notat cercetătorii.
GX_P2V a infectat plămânii, oasele, ochii, traheele și creierele șoarecilor morți.
În zilele dinaintea morții lor, șoarecii au pierdut rapid în greutate, au adoptat o postură cocoșată și s-au mișcat extrem de încet.
Cel mai înfricoșător dintre toate, ochii lor au devenit complet albi în ziua dinaintea morții. Cu toate că este înspăimântător, studiul este primul de acest gen care raportează o rată de mortalitate de 100% la șoarecii infectați cu virusul legat de COVID-19, depășind cu mult rezultatele raportate anterior într-un alt studiu, au scris cercetătorii.
În mod mai important, rezultatele studiului nu indică cum ar afecta oamenii. Francois Balloux, expert în epidemiologie la Institutul de Genetică al University College London, a criticat cercetarea ca fiind „groaznică” și „științific total inutilă”.
„Nu pot vedea nimic de vag interes care ar putea fi învățat din infectarea forțată a unei rase ciudate de șoareci umanizați cu un virus aleatoriu. În schimb, pot vedea câte lucruri ar putea merge prost”, a scris profesorul pe X.
„Preprintul nu specifică nivelul de biosiguranță și precauțiile de biosiguranță utilizate pentru cercetare”, a continuat el. „Această lipsă de informații ridică posibilitatea îngrijorătoare că o parte sau întreaga cercetare, similară cu cea din Wuhan din perioada 2016-2019 care probabil a provocat pandemia COVID-19, a fost efectuată imprudent fără măsurile minime de siguranță biologică esențiale pentru cercetarea cu potențiali patogeni pandemici”.
Originea COVID-19 rămâne încă neclară.
Sursa: New York Post
Etichete: coronavirus, pandemie, laborator, China,
Dată publicare:
19-01-2024 08:54