Trump „celebrează” parteneriatul strategic cu România. „Viitorul sună foarte, foarte bine”
Președintele Trump l-a primit pe Klaus Iohannis la Casa Albă pentru a „reafirma și celebra” parteneriatul strategic ferm dintre cele două țări.
Totodată, liderul american dorește să dezvolte legătura dintre cele două țări susținând eforturile României de a deveni eligibilă pentru programul Visa Waiver, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale americane.
Principalele mesaje transmise de Donald Trump cu prilejul vizitei președintelui român la Washington:
Parteneriatul strategic. Președintele Trump l-a primit pe Klaus Iohannis la Casa Albă pentru a „reafirma și celebra” parteneriatul strategic solid dintre cele două țări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
- România marchează, în 2019, 30 de ani de libertate și democrație și continuă să facă progrese semnificative pentru a depăși moștenirea comunistă.
- Statele Unite și România au dezvoltat relații în domeniul securității, economiei, siguranței cibernetice, nuclear – relații de care profită ambele țări.
- Președintele Trump intenționează să dezvolte legăturile dintre cele două țări susținând eforturile României pentru a deveni eligibilă pentru programul Visa Waiver.
România este un aliat NATO inestmabil și care susține Statele Unite și eforturile internaționale privind securitatea regională și globală.
- În cei 15 ani de când s-a alăturat Alianței, România s-a dovedit a fi un aliat NATO puternic și care și-a respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.
- România este printre țările care au oferit cei mai mulți militari pentru misiunile NATO în Afganistan, dar și în misiuni precum cele din Kosovo, Bosnia, cât și pentru lupta împotriva ISIS.
- Militarii noștri lucrează împreună pentru a consolida apărarea pe Flancul Estic al NATO.
- După întâlnirea anterioară cu președintele Trump, România a început modernizare dotărilor militare cu câteva sisteme americane, între care sistemul de apărare Patriot.
- România și-a luat angajamentul de a colabora cu SUA pentru combaterea amenințărilor cibernetice pe care le prezintă companiile chineze care furnizează 5G.
Securitatea energetică și investițiile. Statele Unite vor continua să colaboreze cu România pentru a susține securitatea energetică din Europa.
- Statele Unite vor continua să lucreze alături de România pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și pentru a ajuta țara să folosească mai bine resursele naturale de gaz.
- Aceste eforturi vor duce la creșterea oportunităților de investiție pentru comapniile americane, ceea ce va duce și la creșterea prosperității românilor.
- România susține eforturile Administraței Trump pentru diversificarea energiei din Europa, care a ceea ce a scăzut dependența țărilor europene de sursele de energie din Rusia.
- România s-a opus proiectului North Stream II, care ar fi spori dependența Europei de Rusia.
- Statele Unite și Românai sunt susținători fermi ai Inițiativei Trei Mări, care este importntă pentru piața energiei și pentru securitate.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, klaus iohannis, romania, donald trump,
Dată publicare:
20-08-2019 22:30