Donald Trump a cerut Chinei să investigheze familia Biden. Ce acuzații aduce


Ultimul update: Vineri 04 Octombrie 2019 14:08
Data publicarii: Joi 03 Octombrie 2019 21:37
Categorie: Stiri externe

Preşedintele american Donald Trump a cerut în mod deschis ca atât Ucraina cât şi China să investigheze familia rivalului său, Joe Biden.

Cererea a fost făcută, deși Trump se confruntă cu o anchetă de destituire legată de solicitarea sa adresată preşedintelui ucrainean de a urmări afacerile fostului vicepreşedinte american şi ale fiului acestuia, relatează dpa, conform Agerpres.

„Aş crede că, dacă ar fi sinceri în legătură cu aceasta, ar începe o investigaţie majoră privind familia Biden”, a declarat Trump jurnaliştilor la Casa Alba.

Preşedintele american i-a cerut liderului chinez Xi Jinping acest lucru, într-o discuţie telefonică din luna iunie. În schimb, Donald Trump i-a promis omologului său de la Beijing că nu va sufla o vorbă despre protestele democratice din Hong Kong.

Convorbirea ar fi fost arhivată pe un server cu grad ridicat de securitate, acolo unde a fost păstrată și discuția cu președintele Ucrainei, în care cerea anchetarea lui Joe și Hunter Biden.

''La fel, China ar trebui să înceapă o anchetă privind familia Biden'', a spus de asemenea Trump. Preşedintele şi-a continuat presupunerile despre Joe Biden şi fiul acestuia Hunter fără a oferi nicio dovadă: ''Poţi foarte bine să descoperi că sunt multe alte ţări pe care le-au înşelat'', a spus în continuare preşedintele american.

Întrebat despre declarațiile lui Donald Trump, un diplomat chinez a spus că Beijingul nu doreşte să fie implicat în politica americană. De asemenea, o reacție a venit și din partea lui Joe Biden.

Joe Biden, fost vicepreședinte SUA: „Nu prea acord atenție la ce are de spus președintele.”

Între timp, în Congresul Statelor Unite se analizează faptele președintelui american pentru a se stabili dacă vor continua procedurile de destituire.

Deputații l-au audiat pe fostul emisar special al SUA în Ucraina, devenit o figură principală în procedurile de destituire. Diplomatul Kurt Volker a fost întrebat ce rol a jucat în eforturile lui Trump de a-i presa pe oficialii de la Kiev să îl acheteze pe Joe Biden, iar dezvăluirile sale au fost calificate drept impresionante.

Nancy Pelosi, Președintele Camerei Reprezentanților: „Vom urmări faptele, comitetul decizionar va face o recomandare despre cum vom merge mai departe, dacă vom merge mai departe.”

''Întreaga anchetă se năruie'', a declarat de asemenea Donald Trump în legătură cu ancheta de destituire care îl vizează.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, să investigheze activităţile din ţara sa ale lui Biden şi ale fiului său Hunter, care a fost în consiliul de administraţie al unei companii ucrainene în timp ce tatăl său era vicepreşedintele SUA. Joe Biden este unul dintre favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO