Trei militari au fost ucisi si 12 civili au fost raniti in confruntarile din estul Ucrainei

Ultima actualizare: 27-11-2014 06:58
Ucraina

Trei soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore si 12 civili au fost raniti la sfarsitul saptamanii trecute, in estul Ucrainei, in pofida unei stari de relativa acalmie duminica, au anuntat luni autoritatile ucrainene.

"Trei militari au fost ucisi in 24 de ore", a informat intr-un comunicat Statul Major al operatiunii militare ucrainene din est, mentionand lupte in apropiere de bastioanele rebele Lugansk si Donetk, precum si langa Dobalteve, nu departe de linia de front.

Primaria din Donetk a anuntat la randul sau ca 12 civili au fost raniti la sfarsitul saptamanii trecute si mai multe locuinte au fost avariate de tiruri de artilerie.

Aprovizionarea cu gaze in anumite cartiere a fost de asemenea perturbata. Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a criticat la randul sau rolul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), responsabila cu monitorizarea armistitiului, incalcat frecvent in Ucraina. In opinia sa, OSCE a "esuat in misiunea sa" de mediator, determinnd autoritatile de la Kiev "sa faca ceva singure".

Confruntarile continua in mod regulat in estul separatist al Ucrainei, in pofida unui armistitiu incheiat la 5 septembrie, din ce in ce mai putin respectat.

Peste 4.300 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului intre armata ucraineana si rebelii prorusi in urma cu peste sapte luni, potrivit celui mai recent bilant al ONU.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO