Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au făcut celebra „terapie vampir”. Ce au găsit autoritățile la clinică
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce au făcut tratamente faciale anti-îmbătrânire la centru spa neautorizat din New Mexico, anunță Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, potrivit The Guardian.
Ele sunt considerate a fi primele cazuri documentate de persoane care au contractat virusul printr-o procedură cosmetică în care s-au folosit ace, au declarat oficiali federali din domeniul sănătății.
Concret, femeile ar fi fost infectate după ce au făcut celebra „terapie vampir”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Terapia vampir” sau procedura de microneedling cu plasmă bogată în trombocite, implică extragerea propriului sânge al clientului, separarea componentelor sale și apoi folosirea unor ace mici pentru a injecta plasmă în față pentru a întineri pielea.
Departamentul de sănătate din New Mexico a început să investigheze spa-ul în vara anului 2018, după ce a fost notificat că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost testată pozitiv pentru HIV, deși nu avea niciun factor de risc cunoscut. Femeia a raportat că a fost expusă la ace prin procedura de la clinică în acea primăvară.
Spa-ul a fost închis în toamna anului 2018, după declanșarea anchetei, iar proprietarul său a fost trimis în judecată pentru practicarea medicinei fără licență.
Raportul CDC a arătat că spa-ul avea multiple practici nesigure, inclusiv mai multe tuburi neetichetate care conțineau sânge.
„Tuburi neetichetate de sânge și injectabile medicale (de exemplu, botox și lidocaină) au fost depozitate în frigiderul din bucătărie împreună cu alimente. Seringi neambalate au fost găsite în sertare, pe tejghele și aruncate în coșurile de gunoi obișnuite", a precizat CDC.
De asemenea, raportul a remarcat că ancheta a fost încetinită de o evidență deficitară a clienților și a afirmat că întreprinderile care oferă astfel de servicii ar trebui să țină o evidență mai bună în cazul în care clienții trebuie să fie contactați ulterior.