Trei femei s-au aruncat în aer, provocând morți și răniți. Pe cine vizau cele trei sinucigașe


Ultimul update: Vineri 15 Martie 2019 20:44
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2019 20:29
Categorie: Stiri externe
Atac sinucigaș în Siria

Trei femei s-au aruncat în aer într-un atentat sinucigaș ce i-a vizat, vineri, pe cei care se retrag din ultima redută a Statului Islamic, din estul Siriei.

Potrivit unui martor, trei femei au detonat încărcături explozive în apropierea unui post unde se predau cei care părăsesc enclava, provocând morţi şi răniţi.

Forţele democratice siriene au confirmat că a avut loc un atac sinucigaş, fără a da alte detalii.

FDS, susţinute de o coaliţie internaţională condusă de SUA, încearcă de câteva săptămâni să înfrângă rezistenţa ultimilor jihadişti din SI rămaşi într-o zonă din oraşul Baghouz, din extremitatea estică a Siriei, dar asaltul final este încetinit de contraatacuri jihadiste şi de fluxul de bărbaţi, femei şi copii, de multe ori răniţi şi înfometaţi, care pleacă din zonă.

Potrivit unui comunicat al FDS, "1300 de terorişti (luptători ai SI) şi familiile lor" s-au predat doar în cursul zilei de joi.

Un bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a arătat că peste 370.000 de persoane au murit de la începutul războiului din Siria, intrat vineri în al nouălea an.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO