Doi dintre ranitii din Muntenegru inca nu pot fi identificati. 19 persoane au murit, 18 fiind romani

×
Codul embed a fost copiat

Cel putin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt in stare critica, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru, relateaza site-ul postului B92, citat de Mediafax.

Familiile turistilor implicati in accidentul din Muntenegru pot suna la urmatoarele numere de telefon: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din Romania) si un numar apelabil si din strainatate - 0214311259

LISTA PERSOANELOR RANITE data publicitatii de autoritatile medicale:

Identitatea celor aflati in stare de coma inca nu a fost stabilita.

Ortopedie si traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela

Citește și
Muntenegru
Turism pe serpentine si prapastii adanci. Cum arata un traseu montan in Muntenegru. GALERIE FOTO
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Oftalmologie:
1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena

Chirurgie pectorala:
1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica

ORL:
1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestiva:
1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastica:
1. Leescu Georgeta

Neurochirurgie:
1. Nitu Gheorghita

Alti 27 de pasageri au suferit rani moderate. Un copil muntenegrean care a fost martor la accident a fost ranit usor. Autoritatile din Muntenegru au confirmat ca toate victimele din autocar sunt cetateni romani.

Romanii aflati in vacanta in Muntenegru strabateau in autocar o zona muntoasa din nordul tarii, cunoscuta pentru serpentinele extrem de periculoase, cand s-a produs nenorocirea. La iesirea dintr-un tunel, autocarul a iesit de pe carosabil, a rupt parapetul si s-a prabusit 40 de metri intr-o prapastie. Ranitii, aproape 30 la numar, printre care se pare ca s-ar afla si un copil de sapte ani, au fost transportati de urgenta la un spital din capitala Podgorica. Opt dintre ei sunt in stare grava.

Pe lista ranitilor mai apare un copil de 12 ani din Muntenegru, care se afla intamplator pe marginea drumului si a fost lovit de autocarul romanilor.

Este aproape o minune ca impactul nimicitor a mai crutat vieti. A contat fara indoiala si reactia extrem de rapida a muntenegrenilor, care s-au mobilizat exemplar ca sa le vina in ajutor alor nostri.

Operatiunile de salvare au fost coordonate din elicopter si au inclus ambulante, echipaje de pompieri, militari, dar si alpinisti utilitari. Inca dinainte ca ei sa soseasca la locul tragediei, localnici si turisti deja coborasera in prapastie pentru a-i ajuta pe raniti.

Potrivit agentiei de stiri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc in zona canionului Moraca, unde, in 1998, un autocar sarb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morti.

Misiunea salvatorilor n-a fost deloc usoara. Rapa care a inghitit cu lacomie autocarul romanesc are panta abrupta si este captusita cu pomi.

Hanja Mikovic, reporter Tv Vijesti: "Unul dintre doctori, printre primii care au ajuns la locul accidentului, ne-a spus ca a fost infricosator, fiindca locul era dificil de accesat".

Este greu sa cobori, dar si mai greu sa urci pe panta targile cu raniti. Salvatorii au coborat pe corzi pana la carcasa autocarului. Ca sa ii urce cat mai repede pe raniti la sosea, unde asteptau ambulantele, oamenii au dat targile din mana in mana.

Hanja Mikovic, reporter Tv Vijesti: "Trei dintre ei au ramas blocati in interiorul autocarului pentru cateva ore sau chiar mai mult. Nu puteau sa ii scoata afara".

Medicii au povestit ca au fost intampinati de scene greu de imaginat.

Hanja Mikovic, reporter Tv Vijesti: "Doctorul ne-a spus ca locul arata inspaimantator, era ceata, mult fum care iesea din autobuz. Oamenii tipau. Le-a fost greu sa ia parte la operatiune".

Ranitii au fost transportati de urgenta la spitalul din Podgorica, la aproape 30 de kilometri distanta.

Hanja Mikovic, reporter Tv Vijesti: "Trei dintre ei au murit in drum spre spital".

Alti doi au pierit in timp ce medicii ii pregateau pentru operatie.

Hanja Mikovic, reporter Tv Vijesti: "Cei care se aflau in stare critica sunt acum in stare stabila. Unii au fost trimisi la neurologie, una dintre persoane si-a pierdut un picior".

La spital s-a deplasat presedintele Muntenengrului, dar si ministrul muntenegrean de interne si ambasadorul roman la Podgorica. Toti le-au multumit locuitorilor capitalei care au stat la coada pentru a dona sange. 

Tragedie in Muntenegru. Primele imagini de la locul accidentului de autocar

Cronologia evenimentelor, luni, 24 iunie 2013:

ora 17:30 Guvernul pregateste un set de masuri de sprijin pentru familiile victimelor accidentului din Muntenegru, precum acoperirea cheltuielilor de transport in tara si inmormantare a persoanelor decedate, luand in calcul si decretarea unei zile de doliu national, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Decizia finala privind toate aceste masuri va fi luata dupa sedinta celulei de criza de la Ministerul Afacerilor Externe, de la ora 18.00.

ora 15:40 In doua cazuri grave nu a fost posibila inca identificarea cetatenilor romani. In prezent, echipa Ministerului Afacerilor Externe, impreuna cu Ambasada Romaniei intreprind demersuri pe langa autoritatile muntenegrene pentru ca acestea sa finalizeze procedurile de identificare, urmand ca ulterior sa fie incheiate formalitatile pentru transportul ranitilor si repatrierea trupurilor neinsufletite.

Surse medicale au declarat pentru Stirile ProTV ca aceste doua persoane sunt greu de identificat din cauza multiplelor rani pe care le-au suferit in zona capului si a fetei.

ora 13:35 Patru dintre pasagerii raniti in accidentul de autocar din Muntenegru prezinta risc vital si sunt conectati la aparate, anunta reprezentantul clinicii KCCG din Podgorita, citat de site-ul de stiri RTCG.

"Patru dintre pasageri prezinta risc vital si sunt conectati la aparate respiratorii", a declarat medicul Rank Lazovici intr-o conferinta de presa. "O echipa din Romania va stabili care pacienti pot fi repatriati cu avionul", a adaugat oficialul muntenegrean.

ora 13:10 Presa sarba vorbeste despre 19 morti, ultimul nefiind de cetatenie romana. Alti 30 de pasageri din autocarul distrus sunt internati la cel mai mare spital din Podgoritza: opt dintre ei in stare foarte grava. Potrivit informatiilor prezentate intr-o conferinta de presa, 3 dintre cei aflati la terapie intensiva ar fi acum in stare stabila.

ora 13.07 Opt dintre victimele accidentului din Muntenegru sunt din Curtea de Arges, doar despre doua stiindu-se ca sunt in viata, internate in spitalul din Podgorita, celelalte sase fiind fie la Terapie Intensiva, fie decedate.

Potrivit primarului municipiului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, victimele sunt trei barbati si cinci femei, iar intre acestea se afla un fost consilier local PNL, dar si parintii unui fost consilier judetean, tot PNL.

"Sunt opt persoane din Curtea de Arges, trei barbati si cinci femei. Despre doua femei se stie ca una este internata la ortopedie, iar cealalta la ORL. Despre ceilalti sase nu sunt informatii certe, o parte ar fi la Terapie intensiva, altii ar fi decedati, lipsesc informatiile certe. Cert este ca opt dintre raniti sunt cu siguranta de la noi, de la Curtea de Arges. intre ei este un fost consilier local PNL si parintii unui fost consilier judetean PNL, cuscrii domunului Sandu Nichita", a declarat Nicolae Diaconu.

Primarul a precizat ca membri ai familiilor victimelor au plecat de duminica seara spre Muntenegru.

El a mai spus ca inclusiv unul dintre ghizii grupului de turisti romani era din Curtea de Arges.

Rudele victimelor, printre care si Sandu Nechita, spun ca oficialitatile locale nu i-au informat despre tragedie, singurele informatii venind din Muntenegru prin convorbiri cu participanti la acest circuit, aflati in stare mai putin grava.

"Am fost informat de ginerele meu ca parintii lui, respectiv cuscrii mei, sunt victime in acest accident, respectiv sunt raniti in stare grava in acest accident. Sunt si alte cunostinte printre cei morti. Ginerele meu a plecat spre Muntenegru, autoritatile romane nu ne-au anuntat am primit informatii de la cineva care a fost in autocar si a fost ranit mai usor. si am mai aflat informatii din media", a declarat Sandu Nichita, directorul fabricii de globulete de la Curtea de Arges.

ora 11.00 Cel putin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt in stare critica, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru, relateaza site-ul postului B92.

Alti 27 de pasageri au suferit rani moderate.

ora 10.50 Guvernul anunta ca va initia rapid toate verificarile necesare pentru a se constata daca firma implicata in organizarea transportului din Muntenegru, unde au decedat mai multi romani, a respectat toate prevederile legale de siguranta.

ora 10.45 Bilantul victimelor accidentului din Muntengru a ajuns la 18 morti - presa

ora 10.30 Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum.

ora 09.30 Ministrul Titus Corlatean si-a anulat participarea la CAE si CAG pentru a merge la Podgorita

ora 08.45 Aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene, care transporta doua echipe de evaluare, una medicala si una consulara, ce vor actiona pentru sprijinul si recuperarea cetatenilor romani implicati in accidentul rutier de duminica a aterizat luni dimineata la Podgorita. La bord se afla si secretarul de stat Raed Arafat.

ora 08.15 MAE anunta ca a deschis doua linii telefonice pentru familiile celor care se aflau in autocarul prabusit.

Celula de criza a pus la dispozitie doua linii telefonice, in regim de permanenta: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din Romania) si un numar apelabil si din strainatate - 0214311259.

ora 07:00 LISTA PERSOANELOR RANITE data publicitatii de autoritatile medicale: La spital au fost duse, in total, 32 de persoane, insa trei dintre acestea au decedat, potrivit site-ului spitalului Crne Gore. 22 de persoane au fost internate, constiente, in sectiile spitalului. Identitatea celor aflati in stare de coma inca nu a fost stabilita.

Ortopedie si traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela

Oftalmologie:
1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena

Chirurgie pectorala:
1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica

ORL:
1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestiva:
1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastica:
1. Leescu Georgeta

Neurochirurgie:
1. Nitu Gheorghita 

ora 02:54 "Eu am pus la dispozitie un avion care se va deplasa in aceasta noapte impreuna cu reprezentantii de la Directia consulara si cu doctorul Arafat si cu alti specialisti pentru a evalua situatia", a declarat ministrul Apararii, Mircea Dusa, pentru MEDIAFAX.

El a spus ca, in prima etapa, vor fi adusi in tara ranitii, iar apoi, cu un alt zbor, trupurile celor decedati in urma accidentului.

"O sa aducem si raniţii, si victimele, dar nu cu acelasi transport, pentru ca nu se poate face acest lucru. Daca e de adus, se aduc ranitii in prima etapa, urmand ca sa-i aducem in etapa a doua si pe cei decedati", a explicat Dusa.

ora 01:24 Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca 17 romani au murit in accidentul de autocar din Muntenegru si ca opt dintre cele 30 de persoane ranite internate in spitalul din Podgorita se afla la terapie intensiva.

Raed Arafat a spus ca toate persoanele ranite sunt internate in spitalul din Podgorita, opt dintre acestea fiind la sectia de terapie intensiva.

"Dintr-o discutie cu medicii de acolo, opt dintre raniti sunt la terapie intensiva, de aceea s-a decis sa fie trimis cineva acolo", a spus Arafat, care a precizat ca in urma accidentului din Muntenegru 17 romani si-au pierdut viata.

El a mai spus ca in aceasta noapte va pleca in Muntenegru, impreuna cu doi consuli de la sectia consulara a MAE, pentru a evalua situatia si a decide daca sunt pacienti care trebuie adusi in Romania.

Arafat a precizat ca este posibil, daca se fac procedurile necesare, ca persoanele decedate sa fie aduse in tara cu aeronava cu care el va pleca in Munenegru in aceasta noapte, mentionand insa ca ranitii vor fi adusi cu un alt zbor, daca in urma evaluarii situatiei se va decide acest lucru.

"Pana dupa vizita nu putem spune daca ranitii vor fi adusi aici sau nu", a spus Arafat. 

Tragedia din Muntenegru, in imagini. Fotografii impresionante de la locul accidentului de autocar

ora 01:16 "Viata a sapte persoane este amenintata", a declarat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevici.

Identitatea victimelor nu a fost dezvaluita. Localnicii stau la coada ca sa doneze sange Zeci de membri ai echipelor de salvare continuau sa scoata alti pasageri din autocar, unde accesul era foarte dificil, potrivit unui fotoreporter al AFP, aflat la fata locului.

Accidentul s-a produs in Grlo, pe un drum muntos la circa 30 de kilometri nord de Podgorita. Ranitii au fost spitalizati la Podgorita. Zeci de cetateni din capitala muntenegreana stateau la coada pentru a dona sange.

"Majoritatea ranitilor au suferit rani foarte grave", a declarat un medic de la spitalul din Podgorita, Vladimir Dobricanin.

Premierul muntenegrean Milo Djukanovici a mers la spital pentru a vizita ranitii.

Un baiat muntenegrean in varsta de 12 ani, care mergea in apropiere de drum, a fost acrosat de vehicul inainte ca acesta sa cada in prapastie si a fost spitalizat, dar viata lui nu este pusa in pericol, potrivit RTCG.

Autocarul care, potrivit marturiei unui supravietuitor pentru RTCG, mergea la Tivat, pe coasta muntenegreana, a derapat pe un pod la Zdijelo, in apropiere de manastirea Moraca si a cazut de la aproximativ 40 de metri.

Potrivit martorilor oculari, autocarul s-a lovit de parapetul de securitate al podului la iesirea dintr-un tunel si a cazut in prapastie la ora 15.00 GMT (18.00 ora Romanie). Panta in aceasta zona este foarte abrupta si acoperita de padure, iar carcasa autocarului era aproape invizibila de pe pod.

Operatiune de salvare a ranitilor, extrem de dificila

Politistii si echipele de salvare, precum si militarii si pompierii, dar si satenii din regiune care se aflau in vizita la manastirea Moraca luptau inca duminica seara pentru a evacua ranitii. Salvatorii au coborat cu ajutorul unei corzi pana la carcasa autocarului si targile cu raniti au fost ridicate cu dificultate una dupa alta.

Un elicopter al politiei muntenegrene este implicat in operatiunile de salvare care sunt extrem de complicate, a declarat Zeljko Darmanovici, responsabil din cadrul serviciilor de salvare, explicand ca un numar foarte mare de stanci s-au desprins si au cazut peste autocar.

Cadavrele catorva victime zaceau peste stanci, potrivit martorilor oculari. Cadavrele mai multor pasageri erau practic taiate in doua de stanci. Zona unde s-a produs accidentul, un loc blestemat.

"Multumim lui Dumnezeu ca autocarul nu a cazut in rau, pentru ca daca ar fi fost asa nimeni nu ar mai fi supravietuit", a declarat Vaso, un tanar din satul Grlo.

Drumul care duce de la frontiera dintre Muntenegru si Serbia catre Podgorita si coasta adriatica muntenegreana este ingust si deosebit de periculos. Acesta este la originea unor accidente rutiere frecvente. Traficul este deosebit de aglomerat in timpul sezonului turistic pe acest drum care traverseaza canionul raului Moraca in zona unde s-a produs accidentul.

In 2006, un tren care circula pe calea ferata paralela cu acest drum a deraiat in localitatea Bioca, situata in apropiere de Grlo, provocand moartea a 47 de persoane.

ora 01:04 Primele informatii arata ca autobuzul a iesit cu viteza dintr-un tunel, a alunecat si a rupt gardul de protectie al unui pod. A urmat apoi o cadere in gol de la o inaltime de 30-40 de metri. Autobuzul inmatriculat in Romania a intrat pe teritoriul Muntenegrului la ora 15.00.

Printre raniti se numara si un copil, care este in stare foarte grava.

Premierul Muntenegrului si ministrul afacerilor interne al tarii s-au oferit sa contribuie cu orice este necesar pentru ca victimele accidentului sa aiba parte de cele mai bune conditii, din punct de vedere in medical. Cei doi oficial muntenegreni i-au vizitat la spital pe raniti.

Ambasadorul Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici, a confirmat in presa din Muntenegru ca toate victimele accidentului sunt cetateni romani.

Agentia de turism: in autocarul prabusit in Muntenegru erau 47 de romani, intre care un minor

ora 12.55 O aeronava militara pusa la dispozitie de MApN este pregatita sa plece in Muntenegru pentru a aduce cetatenii romani raniti in accidentul in care un autocar romanesc cu turisti s-a prabusit intr-o prapastie, a declarat ministrul Mircea Dusa.

Ministrul Apararii a precizat ca, data fiind distanta mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce in tara ranitii. Mircea Dusa a spus ca aeronava este pregatita ca, la solicitarea Celulei de criza, sa efectueze zborul catre Muntenegru.

Conform lui Dusa, la bordul aeronavei se va afla si secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Celula de criza convocata de MAE in cazul accidentului din Muntenegru.

"Eu am pus la dispozitie un avion care se va deplasa in aceasta noapte impreuna cu reprezentantii de la Directia consulara si cu doctorul Arafat si cu alti specialisti pentru a evalua situatia", a declarat Dusa pentru MEDIAFAX.

El a spus ca, in prima etapa, vor fi adusi in tara ranitii, iar apoi, cu un alt zbor, trupurile celor decedati in urma accidentului.

"O sa aducem si ranitii, si victimele, dar nu cu acelsai transport, pentru ca nu se poate face acest lucru. Daca e de adus, se aduc ranitii in prima etapa, urmand ca sa-i aducem in etapa a doua si pe cei decedati", a explicat Dusa.

ora 12.36 Potrivit ultimului bilant, dat publicitatii de televiziunea RTCG, care citeaza politia, numarul victimelor a ajuns la 16 morti si 31 de raniti. Un bilant precedent, furnizat de ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevici, aflat la locul accidentului anunta moartea a 13 persoane si ranirea altor aproximativ 30.

ora 12:30 Potrivit publicatiei Blitz, la locul accidentului au venit zece ambulante din Podgorica. In autobuz se aflau 46 de pasageri, majoritatea persoane in varsta. Noua persoane sunt si acum in stare critica. Accidentul s-a petrecut la doar cateva sute de metri de o manastire.

Politistii muntenegreni au facut un "coridor", astfel incat ambulantele care transportau raniti sa poata ajunge in cel mai scurt timp la spital.

Un numar mare de persoane din Podgorica au mers din proprie initiativa la spital, dupa ce au aflat de accident, ca sa doneze sange pentru romanii raniti in accident.

ora 12:08 Ambasadorul Romaniei in Muntenegru, Mihail Florovici, a precizat ca autocarul apartine companiei de transport Gregory Tour, iar turistii participau la un sejur organziat de agentia de turism Mareea, care are sediul in Deva.

Cronologia evenimentelor, duminica, 23 iunie 2013, ora Romaniei:

ora 23.26 Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a convocat Celula de criza a MAE pentru accidentul din Muntenegru in care un autocar cu numere de inmatriculare romanesti s-a prabusit intr-o prapastie. Anuntul a fost facut de catre purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

Potrivit acesteia, o echipa consulara mobila de la Bucuresti se va deplasa in scurt timp la Podgorica, pentru a acorda asistenta cetatenilor romani raniti in accident.

ora 23.00 Ministerul roman de Externe informeaza ca un autocar cu turisti s-a prabusit duminica intr-o prapastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetari "se pare ca printre victimele accidentului se afla si cetateni romani".

Conform sursei citate de Mediafax, Ambasada Romaniei la Podgorita a fost informata cu privire la tragicul accident, iar o echipa consulara s-a deplasat la fata locului. De asemenea, ambasadorul Romaniei se afla la spitalul la care sunt internati o parte dintre cetatenii romani raniti în accident.

MAE mentioneaza ca reprezentantii misiunii diplomatice se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale si sunt pregatiti sa ofere asistenta si protectie consulara.

ora 21.00 Televiziunea RTCG a anuntat ca cel putin 13 romani au murit in acest accident. De asemenea, conform sursei citate, 32 de persoane sunt ranite. Aceste informatii ar fi fost confirmate de catre ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic, care nu a precizat insa nationalitatea victimelor.

Ministrul a precizat ca autocarul avea placute de inmatriculare de Romania si nu de Ucraina, asa cum declarase politia anterior.

"Intr-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit si alte 32 au fost ranite. Viata a sapte raniti este in pericol", a declarat ministrul pentru presa de la locul accidentului. Ministrul a precizat ca zeci de membri ai echipelor de salvare continua sa incerce sa scoata alti pasageri din caroseria autocarului in aceasta locatie foarte dificil de accesat.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. Ranitii au fost spitalizati la Podgorica.

"Majoritatea ranitilor au rani foarte grave. Printre ei se numara si un copil", a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreana RTGC. Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, in apropiere de manastirea Moraca, si a cazut in gol 40 de metri.

Accidentul s-a produs in jurul orei 18:00, ora Romaniei. Acest drum ingust care duce spre coasta adriatica a Muntenegru este foarte periculos si este cauza a numeroase accidente de masina.

ora 20.30 Primele informatii furnizate de inserbia.info au aratat ca au murit 20 de oameni, iar alti 50 au fost raniti in acest accident de pe autostrada Podgorica-Kolasin, unde un autocar s-a prabusit in raul Morača in jurul orei locale 17.00. Pana la ora locala 18.50 fusesera salvati aproximativ 30 de persoane.

Se pare ca autocarul a iesit dintr-un tunel si a derapat de pe asfalt, rupand gardul si ajungand la aproximativ 30 - 40 de metri de drum. Reporterul televiziunii “Vijesti” a relatat ca in prapastie se puteau vedea cadavre.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Lectia de omenie din Muntenegru. Zeci de oameni s-au asezat la cozi ca sa doneze sange pentru romani
Lectia de omenie din Muntenegru. Zeci de oameni s-au asezat la cozi ca sa doneze sange pentru romani

Accidentul autocarului romanesc a provocat o mobilizare masiva in Muntenegru. Localnicii au venit sa dea o mana de ajutor
la operatiunile de salvare, personalul medical a lucrat peste program si zeci de oameni s-au asezat la cozi ca sa doneze sange.

Turism pe serpentine si prapastii adanci. Cum arata un traseu montan in Muntenegru. GALERIE FOTO
Turism pe serpentine si prapastii adanci. Cum arata un traseu montan in Muntenegru. GALERIE FOTO

44 de turisti, doi soferi si un ghid - cu totii romani - se aflau in autocarul care s-a prabusit intr-o rapa adanca in Muntenegru. Plecasera de numai o zi in ceea ce ar fi trebuit sa fie o minunata vacanta, cu opriri in Muntenegru si in Croatia.

ACCIDENT IN MUNTENEGRU. Fotografii cutremuratoare din prapastia unde s-a oprit autocarul romanilor
ACCIDENT IN MUNTENEGRU. Fotografii cutremuratoare din prapastia unde s-a oprit autocarul romanilor

18 romani au murit in accidentul de autocar din Muntenegru, iar opt dintre cele 30 de persoane ranite internate in spitalul din Podgorita se afla la terapie intensiva.

Guvernul va investiga daca agentia de turism implicata in accident a facut verificarile necesare
Guvernul va investiga daca agentia de turism implicata in accident a facut verificarile necesare

Marius Usturoi, directorul Mareea Travel, agentia de turism care a organizat circuitul, a precizat ca in autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prabusit intr-o prapastie in Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor.

Tragedie in Muntenegru. Primele imagini de la locul accidentului de autocar. VIDEO
Tragedie in Muntenegru. Primele imagini de la locul accidentului de autocar. VIDEO

Postul de televiziune RTGC, din Muntenegru, a dat publicitatii primele imagini de la locul accidentului in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.