Toți oamenii străzii din UK au fost cazați în hoteluri pe timpul pandemiei. Ce va urma după redeschidere

Ultima actualizare: 29-06-2020 09:27

Unele hoteluri din Marea Britanie, rămase goale din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei, și-au deschis porțile în această perioadă pentru oamenii fără adăpost.

Este vorba despre nu mai puțin de 15.000 de sărmani. Iar costurile au fost suportate de Guvern.

Dar cum în aceste zile hotelurile se pregătesc să reprimească oaspeți și recesiunea bate la ușă, autoritățile și-au asumat un angajament radical - nicio persoană nu va fi trimisă din nou pe străzi.

O viață dusă la marginea societăţii, invizibili pentru restul lumii şi nicio speranţă la orizont. Aşa poate fi descrisă soarta celor care trăiesc pe străzile din Regatul Unit, unde au ajuns din diferite cauze - necazuri, traume, probleme psihice ori pur şi simplu ghinion. Până acum câteva luni, în această situaţie a fost şi Bob.

Bob Shepherd: "Emoțional, mai am nevoie de timp, dar fizic sunt binișor."

Destinul lui a luat însă o întorsătură neaşteptată odată cu pandemia. Când şi Marea Britanie a "tras obloanele", omul şi mulţi britanici fără adăpost au fost cazaţi în hoteluri. Ideea s-a dovedit una inspirata, în condiţiile în care această categorie socială este extrem de vulnerabilă în faţa noului virus. Iar mulţi dintre ei au avut acces la îngrijiri medicale şi servicii de dezintoxicare pentru felurite abuzuri.

Efortul iniţial şi rezultatele de până acum i-au convins pe cei implicaţi să facă presiuni asupra Guvernului în favoarea unui program şi mai ambiţios.

Louise Casey, Rough Sleeping Task Force: "Obiectivul este să-i punem pe acești 15.000 și ceva de oameni în siguranță, să le găsim cazare pe termen lung. Mai ales că recesiunea declanșată de pandemie va agrava lucrurile. Mă tem că e inevitabil să ne confruntăm în viitorul apropiat cu șomaj ridicat, tot mai mulți oameni rămași fără adăpost și care fac foamea."

Cu un cămin garantat pentru următoarele şase luni, Bob este dovada vie că revoluţia în gândire la nivel guvernamental schimbă vietzi.

Bob Shepherd: "E confortabil. Am un loc stabil al meu, cât timp nu fac vreo prostie. Sunt bine acum. Am patul meu, o plită pentru gătit, mâncare curată. Îmi pot pune din nou viața pe șine."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO