Tot mai multe țări înăspresc restricțiile contra Covid-19. Măsuri în Germania și Franța

Ultima actualizare: 28-08-2020 07:43

Cifrele pandemiei sunt dureros de grăitoare și nu permit niciunui guvern să lase garda jos în materie de măsuri de prevenție.

Tot mai multe țări înăspresc restricțiile pentru combaterea virusului. Germania se pregătește să instituie amenzi pentru lipsa măștilor în spații publice, iar Franța va extinde purtarea măștii în aer liber în toată capitala, nu doar în cartierele aglomerate ale Parisului, cum se întâmpla până acum.

Amenzi în Germania pentru nepurtarea măștii

 

Cancelarul german dorește aplicarea la nivel naţional a unei amenzi minime de 50 de euro pentru persoanele care sunt prinse fără mască în magazine sau în transportul public.

Măsurile apar într-un document pregătit pentru discuţiile dintre cancelar şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, ca urmare a înmulțirii cazurilor, aproximativ 1.500 zilnic.

Conform aceluiaşi proiect, autorităţile vor înăspri controalele pentru a se asigura că perioadele de carantină sunt respectate şi vor impune amenzi în caz contrar.

În Italia a început testarea profesorilor pentru infecția cu Covid-19

 

Pe de altă parte, în Italia a început testarea profesorilor, ca măsură de pregătire a noului an școlar.

Autoritățile nu au definitivat protocolul sanitar pentru școli, dar insistă că flexibilitatea va fi conceptul cheie.

Pierpaolo Sileri, Deputy Minister of Health: „Închiderea unei clase ori a unei școli depinde de situație. Una e să ai un singur elev pozitiv și alta e să ai trei într-o clasă. Contează și despre ce școală e vorba. Există școli spațioase, școli mici, școli la țară. Testarea e soluția pentru că numai așa poți circumscrie perimetrul focarului. În funcție de cât de mare e focarul, închizi o clasă ori o școală. Dar totul va fi temporar. Imediat ce focarul dispare, redeschizi.”

În Peninsulă persistă o dezbatere tensionată legată de responsabilitatea directorilor de școli, dacă apar cazuri de infectare în instituțiile de învățământ. Asociația Națională a Directorilor cere eliminarea decretului care prevede urmărirea penala a acestora în cazul apariției de focare, chiar daca au aplicat măsurile decise de executiv.

Potrivit directivelor actuale, fiecare școală din Italia trebuie să asigure o distanțare de un metru între elevi și să dispună de o sală ce permite izolarea imediată a cazurilor suspecte.

Masca de protecție, obligatorie în tot Parisul

 

Pe de altă parte, premierul francez a extins de la 2 la 19 numărul departamentelor plasate în zona roșie, din cauza înmulțirii alarmante a infectărilor. Față de începutul lunii, cifrele au crescut de 4 ori. Din zona roșie fac parte inclusiv capitala și mare parte din Coasta de Azur.

Jean Castex a dat de înțeles și că vă fi extins portul obligatoriu al măștilor de protecție în tot Parisul, inclusiv în aer liber.

Care e situația în SUA

 

Peste Ocean, situația epidemiologica pare să se fi stabilizat, dar persistă îngrijorarea legată de focare apărute în urma nerespectării regulilor de distanțare, în localuri, în școli, dar și la reședințele private. 19 dintre cei 20 de participanți la o petrecere de absolvire în statul Rhode Island au fost testați pozitiv.

Autoritățile din Manhattan au amenințat că vor închide din nou barurile, daca nu sunt respectate cu strictețe regulile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO