Țările în care coronavirusul încă face ravagii. Statele Unite au depășit 120.000 de decese
Statele Unite au cel mai mare număr de bolnavi de COVID-19 din lume, iar bilanțul deceselor a trecut de 120 de mii.
Totuși, președintele Donald Trump nu are nicio reținere să programeze un miting electoral într-o sală cu 20 de mii de participanți.
Un magistrat a respins încercările de a bloca în justiție organizarea evenimentului, la care distanțarea fizică rămâne doar o vorbă în vânt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totul în condițiile în care 23 de state americane au înregistrat creșteri ale cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele zile.
În stilul său caracteristic, preşedintele Donald Trump minimalizează temerile stârnite de mitingul în spaţiu închis, prin care vrea să-şi relanseze, sâmbăta, în Oklahoma, campania electorală.
Însă datele oficiale arata că bilanţul creşte alarmant în cel puţin 23 de state federale. Toată lumea e cu ochii pe Florida, unde experţii se aşteaptă să apară un nou focar.
Jeanne Marrazzo, University of Alabama: "Florida are multe case de bătrâni, multe comunităţi de pensionari, aşa că potenţialul unei explozii de cazuri e foarte neliniştitor şi ar putea avea consecinţe catastrofale."
Redeschiderea localurilor este principalul motiv de îngrijorare. 16 prieteni, care s-au distrat într-un bar, fără să poarte mască, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.
Timp de şase zile la rând, Texasul a depăşit record după record în privinţa numărului de pacienţi cu COVID-19 internaţi în spital.
Şi Arizona tocmai a înregistrat un record pentru acest stat federal - aproape 2.500 de noi cazuri într-o zi.
Deşi informaţiile din teritoriu nu sunt optimiste, generalul american nominalizat de Trump să conducă grupul de lucru pentru găsirea unui vaccin speră că serul va fi gata până la sfârşitul anului.
Dar reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că un vaccin ar putea fi disponibil abia peste un an.
Soumya Swaminathan, Chief Scientist of WHO: "E un mare "dacă" la mijloc, pentru că nu avem încă un vaccin dovedit că funcţionează. Cu toate investiţiile care au loc în această perioadă, să spunem că vom avea 2 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021. Aşa vom putea să vaccinăm cu prioritate grupurile de risc."
În acest moment sunt în teste mai multe vaccinuri, dezvoltate în laboratoare din întreaga lume. În Rusia, cercetătorii Institutului Gamalei au trecut la teste pe voluntari, după ce serul a fost testat pe animale, apoi chiar de oamenii de ştiinţă care l-au creat. Şi armata rusă lucrează la un vaccin, într-un centru militar aflat în apropierea Moscovei.
La nivel mondial, situaţia cea mai rea rămâne în America Latină. În Peru, Honduras, Chile, Argentina şi Mexic oamenii mor cu miile.
În Brazilia sunt peste 965 de mii de cazuri de îmbolnăvire. În următoarele zile, bilanţul ar putea depăşi un milion.
Mexic raportează un nou număr record al infectărilor, cu 5.662 de cazuri într-o singură zi
Mexic a raportat joi un nou număr record al infectărilor zilnice cu COVID-19, cu 5.662 de cazuri confirmate, care ridică la 165.455 bilanţul total de la începerea pandemiei, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 19.747, cu 667 de decese raportate într-o singură zi.
Potrivit autorităţile sanitare mexicane, s-a înregistrat o creştere cu 3,5 % a cazurilor depistate în ultimele 24 de ore, în timp ce bilanţul total al cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns astfel la 165.455.
Mexic este cea de-a treia ţară de pe continentul american cu cele mai multe decese provocate de virusul SARS-CoV2, după Statele Unite şi Brazilia, şi ocupă locul al cincilea ca număr al contagierilor, după Statele Unite, Brazilia, Peru şi Chile, conform statisticilor Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS).
Contagierile raportate în ultimele 24 de ore reprezintă cel mai mare număr atins într-o singură zi, după cele 5.222 de cazuri pe care autorităţile sanitare mexicane le-au anunţat în data de 12 iunie.
Cifra deceselor a crescut cu 667 de morţi într-o singură zi, o creştere de 3,4 % la sută, urcând bilanţul total la 19.747 de decese. Cel mai mare număr de decese raportate într-o singură zi era de 1.092 şi fusese raportat în data de 3 iunie.